19.8 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Прикарпатські борці та борчині, які привезли 4 нагороди з Іспанії, розповіли про шлях до медалей (ФОТО)

3 26 червня по 2 липня в Іспанії відбувся Чемпіонат Європи U-20 з трьох видів боротьби. Прикарпатські спортсмени привезли звідти чотири нагороди: два “золота” та дві “бронзи”.

Аліна Філіпович, вихованка Калуської ДЮСШ «Сокіл» та Ірина Заблоцька, вихованка Вигодської ДЮСШ привезли “золото”. А спортсменка Вигодської ДЮСШ, Юлія Пахнюк та вихованець Академії боротьби Прикарпаття Іван Чорногуз здобули “бронзу”.

Про це інформує Галка.

Під час зустрічі з журналістами сьомого липня, Аліна Філіпович розповіла, що в неї було 4 сутички: перша – зі швейцаркою, друга – з представницею Туреччини, третя – з азербайджанкою, а четверта – зі спортсменкою Угорщини. Дівчина ділиться, що змагання на такому рівні для неї перші. Тренувалась інтенсивно, морально себе підводила тільки до “золота”, тому його і виборола.

“Коли я виграла, мене переповнювала гордість, що ми можемо представляти Україну на міжнародній арені, показувати людям хто ми є, і розказувати про ситуацію в країні. Далі я готуватимусь до чемпіонату світу, що відбудеться в Польщі, працюватиму, аби знову вибороти “золото””,- ділиться спортсменка.

19-річна Ірина Заблоцька – вже дворазова чемпіонка U-20. На турнірі вона мала три сутички. Перша – зі спортсменкою Угорщини. Виграла 4-2. Друга сутичка зі швейцаркою. Виграла 5-4. Третя – з полячкою. За словами дівчини, з полячкою була найтяжча сутичка, але їй вдалося виграти 2-1.

“З нею я боролася втретє, і це було дуже тяжко. Морально погано налаштувалась. Я допрацювала до кінця, “вивезла” на характері. В нас були дуже тяжкі тренування перед змаганнями. Ми качалися, бігали та працювали на килим, щоб отримати “золото””,- розповіла Ірина.

“Бронзові” призери Іван та Юлія розповіли, що вони тяжко працювали, щоб здобути ці нагороди. Кажуть, що їм не вистачило морального настрою та часу.

“Великі переживання, які не дають розкрити повний потенціал своїх можливостей завадили мені взяти золото. Це були перші змагання такого рівня для мене, тому я був розгублений. Я поступився в півфіналі вірмену. Допускав багато помилок: сам відкривався, показував свої слабкі сторони і через це віддавав бали супернику. Я був добре підготований, але не вистачило часу”,- ділиться Іван.

Призерів в ОДА привітали Віталій Ільчишин, заступник голови Франківської ОДА та Орест Оклієвич, начальник Управління спорту та молодіжної політики області.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд