25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

На Франківщині презентували книгу “Автентичне вбрання та мода передмістя Косова” (ФОТО)

У Косові рамках програми фестивалю «Смак з Косова» відбулася презентація книги “Автентичне вбрання та мода передмістя Косова”, повідомляє ПІК.

Під час зустрічі авторки книги Вікторія Яремин і Лідія Маречко розповіли, що не тільки жінки ділилися модними трендами, а й чоловіки.

received 646295504104155 scaled

«Це було дуже цікаво для нас, адже одяг діставав наче власну історію», – кажуть авторки.

received 234692212733108 scaled

У книзі міститься детальний опис автентичного вбрання та аксесуарів, притаманних селам Вербовець, Старий Косів, Смодна та Черганівка 1920-х — 1950-х років. Авторки наводять цитати спогадів бабусь і дідусів колоритною місцевою говіркою.

Тексти ілюструють понад 120 світлин, серед яких фото одягу та аксесуарів з приватних та музейних колекцій, а також унікальні знімки з сімейних альбомів місцевих мешканців. Більшість світлин опубліковані вперше.

Довідково: Книги були надруковані за грантові кошти, для поширення в освітніх та культурних закладах, популяризації локальної традиції.

Про авторів книги:

  • Вікторія Яремин – завідувачка Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини, дослідниця та розробниця інноваційних музейних проєктів.
  • Лідія Маречко – майстриня художнього текстилю, наукова співробітниця музею (з 2016 по 2020 рр.).

Книги були надруковані за грантові кошти, для поширення в освітніх та культурних закладах, популяризації локальної традиції.

Нагадаємо, у Косові реалізовується благодійний фестиваль “Смак з Косова”, який має на меті популяризувати місцеві народні ремесла, промисли, традиції Гуцульщини, зокрема й гастрономічну спадщину: особливої місцевої кухні, вироби із сиру та традиції виготовлення сирних коників.

Фестиваль триватиме два дні – перший сьогодні, 7 липня у Косові. Другий день відбудеться 13 серпня у селі Шепіт.

Програма фестивалю на 7 липня – за посиланням. 

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд