11.2 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 3 Травня, 2024

Реклама

spot_img

Прикарпатців запрошують організувати події до Національного тижня читання поезії

Державна організація “Український інститут книги” вперше влаштовує Національний тиждень поезії в Україні, присвячений Всесвітньому дню поезії. Він триватиме з 16 по 24 березня. Прикарпатців запрошують долучитись до свята та організувати власні тематичні заходи.

Посилання на гугл-форму для реєстрації нижче у статті.

Про це пише Галка з посиланням на повідомлення Івано-Франківської ОДА.

Український інститут книги пропонує інформаційну підтримку окремих заходів, забезпечуючи максимальну видимість учасників.

Тема тижня поезії 2024 – “Дім”. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині використовується фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка.

“Ця подія – гарна можливість підкреслити роль поетів і поетичного слова в культурі, що триває в часи війни… Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна”, – розповіли в “Українському інституті книги”.

Як можна взяти участь?

Представники різних організацій повинні заповнити гугл-форму реєстрації, щоб спланувати та зареєструвати свої заходи для Національного тижня читання поезії.

“Незалежно від того, чи ви зацікавлені в обговоренні поетичних творів, організації поетичних читань за участі місцевих поетів чи будь-якій іншій творчій діяльності, пов’язаній з поезією, ми раді вашій участі!”, – зазначили організатори.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,700ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд