14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Всіх героїв знаю особисто: у Франківську представили роботи 91-річного художника Геннадія Гриценка (ФОТО)

28 червня в Франківському обласному музеї визвольної боротьби відкрили виставку “Як свою дитину захищайте Україну в тяжкую годину”. Її автор – Геннадій Гриценко, відомий український художник-графік і монументаліст. Він належить до кола митців-шістдесятників. Виставку автор присвятив людям, які пішли на фронт, молоді та волонтерам, штабу оборони Прикарпаття.

91-річний Геннадій Юхимович розповідає, що показує виставку в якій не так багато нових робіт, пише Галка. Основні сюжети на козацьку тематику:

“Як козаки раніше йшли захищати свою батьківщину, так і волонтери сучасні захищають Україну”,- каже чоловік.

Художник розповідає, що всі люди намальовані з натури. Каже, що змальовуючи з фотографій, неможливо передати психологію, характер людини. Коли на початку повномасштабного вторгнення у приміщенні “Просвіти” був штаб оборони Прикарпаття, чоловік щодня приходив туди, там спілкувався, допомагав і, звісно, малював. Зараз Геннадій Юхимович готує до видачі альбом, де є 70 портретів прикарпатських захисників.

“Зі всіма героями портретів я спілкувався, всіх знаю особисто. Закликаю патріотів доповнити мій альбом, можу вас намалювати в патріотично-героїчному плані. Щоб це дійсно був альбом прикарпатців, які захищають свою країну”,- зазначає художник.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд