14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

На крафтовій гостині в Хотіні зібрали 20 тис. гривень реабілітаційному центру “4.5.0. Прикарпаття”

У житловому масиві “Хотінь”, що в Калуші, відбулося справжнє свято для душі та шлунку. Крафтова гостина “Свято пирога” — благодійний захід, який відбувся на подвір’ї храму Святого Миколая УГКЦ.

Захід ініціював священник парафії о. Андрій Ляхович. До нього долучилися й учасники християнського табору “Веселі канікули з Богом”. А це 120 хлопців та дівчат, які духовно відпочивали при церкві Святого Миколая з 10 по 16 липня, інформують “Вікна” з посиланням на Калуську міську раду.

Мета дійства — прикликати вірян до щонедільної молитви в храмі, прищепити дітям любов до рідних цінностей та зібрати кошти для центру реабілітації воїнів “Прикарпаття 4.5.0.”, поділився о. Андрій Ляхович.

Усі охочі могли приєднатися до недільної Літургії у Храмі Святого Миколая. А опісля — скушувати вареники із різноманітними начинками, а також насолодитися грою 100-літнього духового оркестру.

Гордістю Хотіня є духовий оркестр, якому майже 100 років із часу заснування. Виступ цього колективу є родзинкою будь-якого заходу, який відбувається у громаді. На чолі з молодим керівником Володимиром Вагілем представили нову програму: патріотичні пісні, сучасні твори про війну, марші. Усе це надавало крафтовій гостині особливості, каже їмость парафії Оксана Ляхович.

Вареники готували мешканці житлового масиву Хотінь, внутрішньо переміщені особи, які там мешкають, а також батьки юних відвідувачів християнського простору “Веселі канікули з Богом”. Заохочували у вельми оригінальній формі крафтової гостини: “Любиш пироги — іди до церкви”.

Картопля, картопля-сир, капуста, яфини, вишні, сир солодкий, м’ясо, бринза —  загалом 9 начинок. Пригощали також і випічкою: пиріжками із маком, варенням, яблуками, шоколадом, патріотичними кексами.

На гостині зібрали близько 20 тисяч гривень на потреби реабілітаційного центру для військових “4.5.0. Прикарпаття”, який розташується на території житлового масиву “Хотінь”.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд