25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Іванофранківці оцінили рівень можливостей займатися бізнесом у місті

В Івано-Франківську найбільше опитаних, які взагалі не можуть визначитись з умовами для ведення бізнесу, — кожен сьомий респондент.

Про це йдеться у восьмому муніципальному опитуванні Міжнародного республіканського інституту (IRI), яке провели у квітні-травні 2023 року, передає Фіртка.

Так, в Івано-Франківську лише 5% опитаних мешканців оцінили рівень можливостей займатися бізнесом у місті на відмінно, 32% — на добре, 33% — середньо, 9% — погано, 6% — жахливо.

Найвищий показник серед всіх міст України в Ужгороді — 8% мешканців оцінили рівень можливостей займатися бізнесом у місті на відмінно.

До п’ятірки міст, мешканці яких вважають, що в їхньому місті комфортно займатися підприємницькою діяльністю також увійшли:

— Харків (7% назвали умови відмінними, 24% — добрими);

— Одеса (7% відмінно, 24% — добре):

— Київ (7% відмінно, 24% — добре);

— Луцьк (5% відмінно 42% — добре).

Найгірше оцінили у спроможність вести власну справу, крім згаданого Кропивницького, у Чернігові, Запоріжжі, Тернополі та Сумах.

До слова, Івано-Франківськ посів третє місце у рейтингу найкомфортніших великих міст на заході України. Першість серед обласних центрів України за комфортом виборов Луцьк. Індекс якості обслуговування та послуг, визначений на основі 18 показників, у Луцька вищий, ніж в Ужгорода, Івано-Франківська, Хмельницького чи Львова.

Крім того, згідно з опитуванням, 92% планують залишитися в Івано-Франківську після війни, лише 1% планує переїхати в іншу країну. Подібна ситуація й в інших містах України: від 86% до 96% заявили, що не збираються покидати своє місто після завершення війни.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд