14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У Коломиї запровадили проєкт «Освітній прорив»

У Коломиї презентувати проєкт «Освітній прорив».

Про це в етері програми «Новий погляд» розповів Богдан Станіславський, очільник Коломийської громади, передає Фіртка.

«Ми повинні дбати про свою безпеку, першочергово – це наша армія, наступне – освіта. Ми ж не хочемо бути сировинним придатком і сірою зоною. Тому освіта – це дуже важливо.

В перший день війни у нас була наперед призначена сесія. Ми зустрілися з депутатами і вирішували, чи скасовувати цей проєкт. Не скасували.

Тоді було актуальним питання реформування наших шкіл. Відтак, створили п’ять опорних закладів у громаді. Більше, мабуть, й не треба», – каже Станіславський.

Очільник громади наголошує, що прагне зробити Коломию в Західній частині України культурним, просвітницьким, туристичним та медичним центром. Він ділиться, що ідея проєкту «Освітній прорив» є Павла Шеремети, колишнього міністра економіки.

«Він має досвід, працював у Сінгапурі. І нам допоміг з цим проєктом. За останні три місяці ми якраз зробили ці п’ять опорних закладів, які вже пройшли перший етап. Вони обрали не менше трьох спеціалізацій.

Все чітко розписано: бюджети та як заклади освіти працюватимуть. Хтось обрав собі сучасний електронний тир, бо напрямок військово-патріотичного виховання, хтось обрав біологію, фізику, хімію чи історію України і так далі”, – додав Станіславський.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд