14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Волонтери з усієї України облаштовують молодіжний простір у Вигоді (ФОТО)

У Вигоді, що на Долинщині Івано-Франківської області, 30 волонтерів створюють молодіжний центр в приміщенні колишньої дитячої бібліотеки. 

Для цього проєкту у Вигоду приїхали люди зі всієї України, у тому числі ВПО із Донецької та Херсонської областей, пише Галка.

Протягом тижня у тут працюватиме 30 волонтерів: 18 приїжджих та 12 місцевих активістів:

“Кожен до нас потрапив зі своїми історіями та причинами. Хтось — щоб приносити користь руками. Хтось — щоб більше побачити Україну через мандрівку. Хтось вирішив, що наша насичена програма — це чудовий спосіб відволіктися від власних проблем, трохи дистанціюватися, змінити кут зору. Адже волонтери не лише працюють на об’єкті, їх тут чекає нетворкінг, зустрічі із цікавими людьми, екскурсії громадою та знайомство із бойківською культурою”, — пояснює куратор проєкту “ВідНОВА:UA” Тетяна Данкович. 

Данкович розповіла Галці, що ця історія почалася зі створення Молодіжної ради Вигодської селищної ради.  Коли зібралася ініціативна молодь, із безліччю ідей, стало зрозуміло, що необхідне й місце, в якому можна регулярно збиратися, щоб ті ідеї обговорювати й перетворювати у справи. 

Тому Молодіжна рада звернулася із відповідним проханням до селищної ради. Їм виділили частину дитячої бібліотеки.

“Оскільки будівля стара, 1947 року, то обмін в рамках програми “ВідНОВА:UA” — це просто щастя для нас, бо, по-перше, приміщення буде з сучасним ремонтом, і по-друге, це залучення молоді до волонтерства”, — каже волонтерка Тетяна. 

Молодь працює над тим, щоб там був створений повноцінний центр, із відповідним графіком і можливостями: коворкінг-центр вдень та відповідні клуби вечорами.

Молодь очікує, що місцева влада передасть їм це приміщення у постійне користування. Однак варто зазначити, що проживати тут не можна, центр буде обладнаний радше в офісному форматі. 

Цей проєкт — результат співпраці нещодавно створеної Молодіжної ради Вигодської селищної ради та ГО “ТИ Зміни”. 

Ініціатива реалізується у межах програми залучення молоді до відновлення країни, яка здійснюється Міністерством молоді та спорту, Державною установою “Всеукраїнський молодіжний центр” та ГО «Центр політичних студій та аналітики “Ейдос” за підтримки Програми розвитку ООН та урядів Данії та Японії.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд