14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Івано-Франківський Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ відвідала делегація з Данії

Івано-Франківський Обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ з робочим візитом відвідали колеги з Данії.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Івано-Франківський Обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.


Йєнс Лундгрен – директор центру CHIP — Центру передового досвіду в галузі охорони здоров’я, імунітету та інфекцій (центр, який співпрацює з ВООЗ по ВІЛ та вірусним гепатитам) в Копенгагені.


Поважних гостей зустрів генеральний директор закладу, головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.


Основна мета зустрічі – налагодження співпраці та підсилення науково-практичного потенціалу обласного Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

«Дуже вдячний за зустріч. Я чекав цього. Наш Центр в Данії є центром співпраці з ВООЗ за багатьма напрямками. Зокрема, це діагностика інфекційних захворювань, ВІЛ/СНІД, тощо. Ми співпрацювали з чималою кількістю медзакладів по Україні за останні 10 років. Я також був залучений до поширення антиретрорвірусної терапії, яка зараз використовується для пацієнтів в Україні. Відповідно, дотичний до налагодження цього процесу.
Нас цікавить, як у вас проводять тестування різних інфекційних захворювань та який контроль якості. Тому, що це дуже важливо з багатьох причин. В тому числі, для клінічного менеджменту, лікування пацієнтів та лабораторної діагностики», – зазначив доктор медицини Йєнс Лундгрен.

В рамках візиту генеральний директор ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» Руслан Савчук розповів Йєнсу Лундгрену про роботу установи та її структурних підрозділів, нові спроможності в галузі лабораторних досліджень. Обговорили сфери відповідальності, плани на майбутнє та нові сфери акредитації, які запроваджені в лабораторіях Центру. Окрім цього, ознайомились з роботою лабораторій та складом для зберігання імунобіологічних препаратів.

«Дякую, що завітали до нас. Це знаково вітати Вас в стінах обласного Центру в рамках офіційного візиту. Сподіваюся, що та співпраця, яка сьогодні започаткується дасть позитивні плоди в майбутньому.
Питання походження інфекційних та неінфекційних захворювань – наша пряма компетенція.
Наша установа з новими функціями та повноваженнями створена не так давно.
ЦКПХ орієнтований на реагування на спалахи, як інфекційних захворювань, так і тих, що мають неінфекційне походження. Установа має 10 відокремлених структурних підрозділів в районах та громадах Івано-Франківської області, в штаті яких працюють висококваліфіковані фахівці.
Ми представлені широким спектром досліджень та акредитовані в міжнародній системі ISO по клініко-діагностичних та профілактичних дослідженнях. Також маємо відповідні атестати.
Окрім цього, у нас створені мобільні бригади швидкого реагування на біологічну, хімічну, радіаційну та інші небезпеки.
Згідно наших основних завдань, які я стисло озвучив, я сприяю тому, щоб мої колеги постійно підвищували свій професійний рівень. Ми беремо участь в декількох міжнародних проєктах в частині інфекційних захворювань та ментального здоров’я. Відповідно, ми готові до вимог часу на реагування можливих загроз», – наголосив генеральний директор ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» Руслан Савчук.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд