14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

В Івано-Франківську відбувся захід для покращення емоційного стану внутрішньо переміщених осіб

Людмила Сірко: Емоційний стан ВПО найбільше впливає на темпи адаптації людей у нових умовах.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію

Таку думку заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко висловила під час візиту до центру Психічного здоров’я та Психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України у м. Івано-Франківську, де відбувся захід, спрямований на покращення емоційного стану внутрішньо переміщених людей та людей похилого віку.

Йшлося про створення безпечного простору, в якому люди можуть отримати емоційне розвантаження, покращити свій стан і настрій за допомогою творчих засобів та через взаємодію з іншими учасниками групи. Також буде можливість вибудови нових форм соціальної взаємодії та отримання нового досвіду, навичок і вмінь (як соціальних, так і прикладних). З беніфіціарами працюють волонтери, які пройшли навчання , а саме дводенний тренінг « Психосоціальна підтримка в Надзвичайних ситуаціях».

«У такий складний час ми маємо надати ментальному здоров’ю людей, яких війна змусила покинути власні домівки, особливу увагу, Адже саме емоційний стан ВПО найбільше впливає на темпи адаптації людей у нових умовах. Зрозуміло, що потрібно починати влаштовувати життя тут та не відкладати плани на потім. Проте, коли турбує внутрішня тривога – це важко робити. Добре, що фахівці працюють з такими людьми та дають їм шанс на повноцінне життя», – наголосила посадовиця.
Варто зазначити, що у центрі проходять заходи для різновікової категорії населення, категорія вразливості при цьому не враховується, до них може звернутися будь-хто , кому потрібна психосоціальна підтримка.

Додамо, що з моменту початку роботи напрямку «Психосоціальної підтримки ТЧХУ у Івано-Франківській області», було охоплено 14 328 людей.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд