28.1 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У Франківську активна молодь з різних регіонів спілкувалась про розвиток та відновлення України

27 червня у Міській читальні на базі Промприладу провели дискусію на тему “Цілі сталого розвитку для відновлення України: погляд стейкхолдерів та молоді”.

Про це інформує “Галка”.

Панельну дискусію організували в рамках програми “SDG Амбасадори 3.0” для молоді з різних куточків України.

“SDG-Амбасадори 3.0” це Лідерська програма створена для молоді, яка реалізується Центром “Розвиток КСВ”. Спрямована на залучення молодих людей до просування Цілей сталого розвитку в Україні, реалізуючи власні проєкти в співпраці з бізнесом.

Активна молодь мала змогу поставити питання, подискутувати та дізнатись про досвід представників місцевих громадських, благодійних організацій та медіа.

Амбасадори також висловлювали свою думку на підняті теми, а ще представили власні ідеї по реалізації цілей сталого розвитку.

Таких цілей є 17. Вони також відомі як Глобальні цілі. Були ухвалені Організацією Об’єднаних Націй у 2015 році як універсальний заклик до дій щодо скорочення бідності, захисту планети та забезпечення того, щоб до 2030 року усі люди жили в мирі та достатку – йдеться на сайті Програми розвитку ООН.

Учасниця дискусії Крістіна Бут наголосила, що наслідки війни, яку влаштували росіяни, є найбільшим викликом для впровадження цілей сталого розвитку України.

“Зруйнована міська інфраструктура, лікарні, школи, садочки й так далі. Говорячи про проблеми здоров’я та благополуччя: серед них пряма загроза життю; також 60 відсотків українців зараз екстрено потребують психологічної допомоги. Це статистика МОЗ”, – розповіла спікерка Крістіна Бут учасниця програми “SDG Амбасадори 2.0”.

Одна з учасниць програми Данилюк Софія з Харківщини, яка представляє 15 ціль сталого розвитку “Захист та відновлення екосистем суші” розповіла про власну ідею екологічного заробітку на соснових лісах в Україні.

“На Прикарпатті я побачила багато соснових дерев. У нас проблема в Україні з вирубкою лісу. Це мене дуже засмучує. Досі чомусь нічого не відбувається з цим у кращу сторону. Я подумала, що можливо якось економічну та екологічну діяльність об’єднати в одне ціле і вивести Україну на новий європейський рівень. В мене з’явилась ідея, що можна робити щось з опалих соснових голок. Разом з науковим керівником ми прийшли до того, що можна зробити екологічно чисту соснову бавовну. Наші пращури робили соснову бавовну, але технологія на даний час втрачена. Я почала розробляти технологію, але зараз мені потрібні європейські лабораторні умови, щоб довести її до кінця”, – каже Даниленко Софія.

На панельній дискусії виступили такі запрошені спікери:

Людмила Крижановська, директорка БО “Благодійний фонд Промприлад”;
Роксолана Тужанська, керівниця платформи “Тепле місто”;
Наталія Драганчук, керівниця офісу ELEKS в Івано-Франківську;
Роман Турій, головний редактор Galka.if.ua;
Крістіна Бут та Наталія Рибнікова – амбасадорки цілей сталого розвитку другого набору програми “SDG Амбасадори”.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд