25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

В Омбудсмена повідомили про порушення прав засуджених у Коломийській виправній колонії

Співробітники регіонального представництва Уповноваженого в Івано-Франківській області відвідали медичну частину № 41 філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України», яка розташована на території Коломийської виправної колонії (№41), повідомили на сайті Омбусмена.

На день візиту в установі утримувалось 673 особи, які перебувають на медичному обслуговуванні в медичній частині. Там працюють завідувач медичної частини, лікар загальної практики сімейної медицини, лікар-стоматолог, лікар-нарколог, лікар-рентгенолог, лікар-інфекціоніст, а також середній та молодший медичний персонал.

Під час відвідування виявлено порушення прав засуджених на отримання медичної допомоги. Зокрема, в медичній частині на день візиту залишається вакантною посада лікаря-психіатра, що не завжди забезпечує належну профілактику, діагностику психічних розладів, лікування, нагляд, догляд, медичну та психологічну реабілітацію осіб, які страждають на психічні розлади.

Не всім хворим на ВІЛ-інфекцію в’язням проводяться обстеження, що передбачені Клінічним протоколом антиретровірусної терапії ВІЛ-інфекції у дорослих, а особи з підозрою на вірусний гепатит С не проходять ПЛР-тестування, у зв’язку з чим вони не отримують необхідного лікування.

Під час вивчення медичних карт встановлено, що особи з інвалідністю не отримують належної діагностики, лікування і реабілітаційної допомоги.

Приміщення медичної частини потребує ремонту. Інженерні мережі опалення ушкоджені корозією та протікають. Інфекційні ізолятори для хворих на туберкульоз та інфекційні захворювання, палати для осіб, хворих на психічні і неврологічні розлади, та для осіб, хворих на соматичні захворювання, санпропускник з душовою потребують ремонтних робіт.

За результатами моніторингового візиту відповідний звіт та акти реагування будуть скеровані до компетентних органів для усунення виявлених порушень.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд