14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У Франківську створюють комунальний заклад “Дім воїна”

Завтра, 15 червня, на сесію Івано-Франківської міської ради виносять питання про створення комунального закладу “Дім воїна”.

У проєкті рішення зазначають, що заклад створюють для надання соціальних послуг учасникам війни та антитерористичної операції.

“Метою діяльності закладу є регулювання у сферах охорони здоров’я, освіти, культури та інших соціальних сферах, профілактика, подолання та мінімізація наслідків складних життєвих обставин, реалізація соціальних, медичних, психологічних заходів відновлювального характеру, усунення або максимально можлива компенсація обмежень життєдіяльності, відновлення здоров’я отримувачів послуг”, – йдеться в проєкті рішення.

Серед іншого заклад буде забезпечувати надання послуг психологічної і фізичної реабілітації, а також  соціальної адаптації. А також організовувати дозвілля осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни, учасників антитерористичної операції тощо.

Крім того, КЗ “Дім воїна” буде сприяти розвитку ветеранського бізнесу та надавати їм юридичну підтримку. Зокрема: залучати міжнародну фінансову і технічну допомогу, міжнародні гранти, допомагати у пошуку роботи та працевлаштуванні. Також новостворений комунальний заклад сприятиме ветеранам в отриманні ними пільг і соціальних гарантій.       

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд