14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Архітектор Юліан Чаплінський: «Було б дуже класно, щоб міська рада проголосувала за інституалізацію мікрогромад»

Архітектор та урбаніст Юліан Чаплінський пропонує створити у Івано-Франківську мікрогромади. Які б могли «робити окремі круглі столи і напрацьовувати» ідеї щоб покращити місто.  

“Галку” проінформувало “Тепле місто”

4 червня у Івано-Франківську з ініціативи платформи «Тепле місто» відбулася «Розмова про архітектуру» з архітектором, урбаністом, головою дизайнерської ради в компанії «AVR Development» Юліаном Чаплінським та головним редактором «КУРС» Сергієм Борисом.

Експерт дав свої порад щодо акцентів нової Стратегії розвитку Івано-Франківська на 10-20 років вперед. Враховуючи те, що до нього додалося 18 сіл.

«Ось наприклад, Калинова Слобода – це новоутворена мікрогромада, де вже свої потреби, і про які вони вже можуть говорити. Ті місця, де є, скажемо, житло малоповерхове історичне і так далі, це все місця, де є свій масштаб і свої проблеми і вони будуть точно відрізнятися від проблем, які будуть мати «слобожанці калинові». Так само і центральні райони, їх можна поділити. Коли ми у Львові робили, то 6 адміністративних районів ми поділили на 18 мікрогромад, які не вирізняються кордонами адміністративних районів, а переважно обмежуються якимось парком, залізницею, магістральною вулицею, якимось ставком. Тобто, тими речами, що от вже перейти і, здається, там вже інші чуваки живуть. Треба з ними робити окремі круглі столи і напрацьовувати що їм потрібно найближчим часом тактично. Навіть тоді ви побачите, що з побутових речей десь 1000 ідей: по-перше – як покращити, по-друге – як зміцнити громадянське суспільство, по-третє – як зв’язати їх мобільністю і всіма загальними речами про екологію, про збереження історичного середовища, тощо. Це перший момент, який я раджу всім містам без винятку. Було б дуже класно, щоб міська рада проголосувала за якусь інституалізацію таких мікрогромад, тому що за законом у нас депутат округу йде, а щоб то були такі «едвайзери» – порадники, що представляли б цю мікрогромаду. Це має бути така неформальна інформація, яка доходить до мерії починаючи з того, хто там захворів і треба допомогти й закінчуючи тим, які потреби в загальному є чи з каналізацією, чи з дорогою, чи ще з чимось і так далі» – розповів Юліан Чаплінський.

(ФОТО)

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд