19.8 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У Калуші відкриють пам’ятну дошку Миколі Голікову, який помер від поранень у битві за Київ

Наступної п’ятниці, 19 травня, у Калуському політехнічному коледжі відбудеться відкриття та посвячення інтерактивної меморіальної дошки полеглому Герою.

Микола Голіков народився в селі Добровляни Калуського району Івано-Франківської області. Цікавився автомобілями, збирав пам’ятні монети та вивчав англійську мову. У складі третьої сотні Майдану брав активну участь у Революції гідності. У 2014 році пішов добровольцем у батальйон «Айдар». На сході потрапив у ворожий полон. Після обміну Микола оселився у Києві, одружився.

З перших днів повномасштабного вторгнення приєднався до територіальної оборони Київщини. Потрапив у ворожу засідку, де в нього всадили 10 куль. Упродовж півтора місяця чоловіку зробили 18 операцій. Однак серце 28-річного захисника перестало битися 16 квітня 2022 року.

Меморіальну дошку Героєві встановлять на фасаді Калуського політехнічного коледжу 19 травня о 10.30, інформують “Вікна”.

Раніше у навчальному закладі відкрили інтерактивну дошку загиблому Герою Любомиру Фединяку.

Нагадуємо, цифрові пам’ятники встановлені з ініціативи громадської організації «Спогади України». Щоб побачити живу історію загиблих Героїв, достатньо навести телефон на пам’ятну таблицю чи інший архітектурний об’єкт з QR-кодом та перейти в додаток «Bank of memories», завдяки якому можна переглянути відео в режимі доповненої реальності.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд