14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Інноваційні ваучери до 60 000 гривень для представників малого та середнього бізнесу Івано-Франківська

Інноваційні ваучери до 60 000 гривень для представників малого та середнього бізнесу Івано-Франківська

У травні розпочинається прийом заявок на Конкурс підтримки інноваційного розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській міській територіальній громаді.

Конкурс проводиться в рамках проєкту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF) – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності в Івано-Франківську», який фінансується Європейським Союзом в межах програми «Мери за економічне зростання». Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради є одним із партнерів  проєкту та організатором конкурсу.

Метою конкурсу є сприяння розвитку підприємницької діяльності, надання фінансової підтримки малому та середньому бізнесу Івано-Франківська для розвитку економіки інновацій в місті.

Конкурс розпочнеться 04.05.2023 про що буде офіційне повідомлення із зазначенням інформації про умови та форми подачі заявок. Заявку можна подати з 04 по 24 травня 2023 р.

Інформація про старт прийому заявок буде також опублікована на сторінці Нова економіка Івано-Франківська, на офіційному сайті Івано-Франківської міської ради та газеті «Західний кур’єр».

За результатами конкурсу, 20 переможців отримають до 60 000 гривень (без ПДВ) кожен у вигляді “інноваційних ваучерів” на реалізацію проєктів, пов’язаних з інноваціями. 

Хто може взяти участь в конкурсі?

Фізичні особи-підприємці, юридичні особи – представники малого та середнього бізнесу, які ведуть підприємницьку діяльність в Івано-Франківську та  подадуть свій проєкт відповідно до Положення конкурсу.

На які цілі можна отримати фінансування?

Пріоритет буде наданий інноваційним ідеям і проєктам у наступних сферах:

Інновації: дослідження та розроблення нових видів продукції, що може включати конструкторські послуги, моделювання продукту, промисловий дизайн для продукту, налаштування продукту для нового типу клієнтів, розробка алгоритмів; сертифікація, що може включати отримання національних сертифікатів та проведення сертифікації в міжнародних організаціях; патентування; ліцензування; реєстрація авторського права; використання послуг конструкторських лабораторій, майстерень;

Маркетинг: створення та оновлення вебсайтів, їх просування; розроблення бренду продукції, логотипу, дизайну упаковки; поширення продукції в онлайн магазинах; розроблення і видання (друк) візуальних рекламних матеріалів (листівки, брошури, флаєри, рекламні каталоги, довідники);

Консалтинг: підготовка досліджень і розробок, призначених для підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності бізнесу, що може включати підготовку бізнес-моделі, бізнес-плану, фінансового плану, підготовка експортної стратегії компанії, налагодження бізнес-процесів; оцінка інвестиційної привабливості та визначення вартості бізнесу для залучення інвестицій – оцінка бізнесу; оцінка бізнес-кейсів для інвестування власних ресурсів (наприклад розробки нових видів продукції, виходу на нові ринки, створення власного виробництва) – оцінка доцільності; консультаційні послуги із визначення напрямків розвитку бізнесу, здійснення стратегічного та операційного планування, з фінансових питань, маркетингової і кадрової політики, планування виробництва.

Які критерії оцінювання проєктів?

Конкурсна комісія оцінюватиме заявки за такими критеріями:
– вплив результатів реалізації проєкту на підвищення капіталізації бізнесу (створення інтелектуальної власності, залучення інвестицій тощо);
– вплив результатів реалізації проєкту на комерційний результат (збільшення обсягів продажів, зростання експорту, виведення на ринок нової продукції або послуг);
– новизна проєкту (наскільки проєкт є новим для компанії);
– актуальність проєкту;

– життєздатність проєкту після впровадження.

Відповідно до кожного з критеріїв виставляються бали у кількості від 1 до 10. За результатами загального підрахунку балів щодо кожного поданого проєкту Конкурсна комісія приймає рішення.

Конкурс підтримки інноваційного розвитку малого та середнього підприємництва у Івано-Франківській міській територіальній громаді відбувається в рамках проєкту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF) – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності в Івано-Франківську», який фінансується в межах програми «Мери за економічне зростання» Європейського Союзу.

Втілюють проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” спільно Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.

Інноваційні ваучери до 60 000 гривень для представників малого та середнього бізнесу Івано-Франківська

Проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” фінансується в межах програми «Мери за економічне зростання» Європейського Союзу.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд