17.1 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 3 Травня, 2024

Реклама

spot_img

В Івано-Франківську відбулася презентація фільму «День рішення» 

В івано-франківському театрі кіно «Люм’єр» відбулася презентація фільму «День рішення».

Його зйомками займалася група однодумців з Богородчанщини. Оператор фільму – Олександр Василів, який родом з села Росільна.

«День рішення» – короткометражний фільм, який відгукнеться кожному українцю. Це історія про чоловіка, який працював вчителем фізкультури у школі. Разом з дружиною вони мріяли про власне житло. Тому, щоб заробити кошти, він відправився на заробітки в Швецію. Звістка про початок повномасштабної війни змусила чоловіка повернутися додому. Головний герой ставить інтереси держави вище за свої, він стає на захист Батьківщини, стає солдатом. Там, «на нулі», після отримання поранення, він усвідомлює, заради чого і кого він воює. Пройшовши реабілітацію він повертається до побратимів переслідуючи вже нову мету.

«Коли я починав писати цей сценарій, моя мета була не лише розповісти історію, але й створити щось, що змінить глядача. Я вірю, що кожна історія має силу змінити світ, і наш фільм не є винятком. Він розкриває глибину людських почуттів, пробуджує емоції і залишає слід у серцях тих, хто його дивиться, – каже продюсер і сценарист фільму Микола Смеречук.

Кожна сцена, кожен діалог були написані з дбайливою увагою до деталей, з метою передати глядачам найглибші емоції та думки героїв.

«Моя надія полягає в тому, що кожен, хто подивиться цей фільм, знайде в ньому щось особливе для себе, щось, що залишиться з ним назавжди. Це була нелегка, але захоплива подорож. Я хочу подякувати всьому нашому творчому колективу за їхню відданість і талант, які вони вклали у цей проєкт. Без їхньої праці та віри в ідею цей фільм не був би можливим, – підсумував режисер Олександр Василів.

Перший показ фільму відвідало понад 80 людей.

Також після показу провели аукціон для ЗСУ, під час якого вдалося зібрати 7450 гривень, 120 доларів та 100 євро. Про витрати коштів колектив відзвітує додатково.

Повна версія фільму вже доступна до перегляду:

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,700ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд