15.9 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

На Прикарпатті щодня реєструється близько 13 нових випадків захворювання на рак

Сьогодні, 4 лютого, Всесвітній день боротьби проти раку, так минулого року на Прикарпатті зареєстрували 4631 новий випадок раку.

Повідомляє Інформаторпокликаючись на Володимира Дзьомбака

За словами Дзьомбака ​щоденно реєструється приблизно 13 нових випадків. Найбільше на онкологію хворіють чоловіки старше 50 років.

Найпоширеніші злоякісні пухлини у чоловіків — рак легень, рак простати та рак шкіри.

У жінок найчастіше діагностується — рак молочної залози, рак шкіри та рак тіла матки.

Для лікування онкологічних хвороб наприкінці минулого року Прикарпаття отримало лінійний прискорювач для променевої терапії і зараз ми активно працюємо над реконструкцією приміщення у КНП Прикарпатський клінічний онкологічний центр ІФ ОР для його встановлення.

Також голова ОВА Світлана Онищук повідомила, що станом на сьогодні на диспансерному обліку перебуває 35 533 онкологічних хворих. З них – 63,5% на обліку 5 та більше років.

Також Онищук додала, що торік придбано дороговартісне медичне та технологічне обладнання, комп’ютерну техніку на понад млн гривень. З обласного бюджету виділено майже 22 млн на потреби онкоцентру.

Зі слів голови ОВА найближчим часом планується провести реконструкцію приміщень для встановлення лінійного прискорювача та придбати обладнання, яке дозволить ефективніше проводити лікування онкологічних захворювань.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд