28.1 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Студенти Прикарпатського університету перемогли у чемпіонаті від НБУ

24 листопада відбувся фінал п’ятого чемпіонату NBU University Challenge. Команда Прикарпатського національного університету стала переможцями, здобула кубок Голови НБУ та дипломи І ступеня.

Про це пише Галка з посиланням на Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Цьогоріч у змаганні взяли участь 24 команди, котрі представляли 22 університети України. У фінальній частині прикарпатці змагалася з командами Національного університету “Києво-Могилянська академія” та Київської школи економіки.

У складі команди Прикарпатського університету були:  Богдан Чепига – капітан, а також Діана Вишиванюк, Одександра Дедерчук та Юлія Федоришин. Науковий керівник та наставник команди – кандидата економічних наук, доцент кафедри економічної кібернетики економічного факультету Андрій Пілько.

Завдання конкурсу полягало в розробці та презентації власних рекомендацій для НБУ щодо монетарної політики. Цьогоріч ключове питання конкурсу було: “Якими мають бути рішення Правління НБУ щодо процентних ставок, офіційного курсу та валютних обмежень під час війни й чому?”

Команда Прикарпатського національного університету запропонувала моделі проведення макроекономічного та макрофінансового аналізу і прогнозу, котрі були визнані найбільш обґрунтованими та актуальними в теперішніх реаліях.

Представники Прикарпатського національного університету вже вдруге виграють NBU University Challenge. У 2020 році кубок Голови НБУ здобула команда студентів економістів-кібернетиків в складі Марії Вацеби, Наталії Романів та Віталія Крамара під керівництвом доцента кафедри економічної кібернетики Андрія Пілька.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд