15.9 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Вогнеборці Лисецької громади змагалися за кубок Святого Флоріана

Вже другий рік поспіль Головне Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області до професійного свята проводить обласні змагання серед підрозділів місцевих пожежних охорон та добровільних пожежних формувань “Кубок святого Флоріана”.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Лисецьку селищну раду.


Для одних та інших це прекрасна можливість удосконалити професійні навички та підвищити рівень фізичної підготовки. Зі створених 36 підрозділів МПО та 15 ДПФ Івано-Франківщини цьогоріч скористалися такою нагодою 13 команд. Відрадно, що вдруге беруть участь у Кубку святого Флоріана працівники комунального закладу “Місцева пожежна охорона Лисецької селищної ради”. Разом зі старолисецькими вогнеборцями у цей день був голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак, адже створена у 2007 році Старолисецька місцева пожежна охорона стала значною підмогою професійним рятувальникам, і 16-ий рік поспіль виїжджаючи на виклики, наші вогнеборці рятують майно та життя не тільки жителів Лисецької громади, а й сусідніх територіальних громад.


Очільник громади став учасником наради, де керівникам громад Прикарпаття надані методичні рекомендації по створенню добровільних пожежних команд в умовах воєнного часу, а також представлено громадську організацію «Добровільні пожежні-рятувальники Івано-Франківщини». В цей день рятувальники підписали Меморандум про партнерство та взаємодію між Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області та Івано-Франківською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, який надасть можливість забезпечити належну взаємодію та координацію діяльності двох підрозділів, що надзвичайно важливо, зокрема в умовах війни.


Рятувальники МПО Лисецької громади Богдан Дем’янів, Іван Гаргат, Василь Шнайдер, Дмитро Сікора, Степан Йосипів під час “Пожежної естафети” та “Оперативного розгортання” продемонстрували професійні навички у розгортанні рукавних ліній по дистанції від пожежної мотопомпи за допомогою ручних пожежних стволів та фізичну підготовку у подоланні паркана, переміщенні манекена, вправлянні з молотом, гасінні вогнища. За результатами естафет та конкурсів посіли восьме місце.


У цьогорічному Кубку святого Флоріана перемогла місцева пожежна команда села Олеша. Друге місце посіли рятувальники зі села Прокурава. Третє місце виборола місцева пожежна команда з Поляниці. Грамоти, сувеніри медалі та спеціальне обладнання повезли учасники змагань у кожен, навіть найвіддаленіший куточок Прикарпаття. А найцінніше, що всі учасники добровільних пожежних формувань області змогли обмінятися досвідом та вдосконалити свої професійні якості.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд