13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

До Косівщини завітав українознавець з Японії Йошіхіко Окабе (ФОТО)

На Косівщину з робочим візитом завітав громадський діяч, фахівець з економічних питань в системі держуправління, українознавець, професор університету Кобе Гакуін, президент Асоціації україністів Японії Йошіхіко Окабе. 

Про це пише Галка з посиланням на Косівську районну військову адміністрацію.

Йошіхіко Окабе вже багато років вивчає українську культуру, її традиції, національну кухню, цікавиться досягненнями українців, досліджує багаторічні відносини між Японією та Україною та вважає Україну своєю другою Батьківщиною. Це і надихнуло його відвідати серце Гуцульщини – Косівщину.

Нещодавно Йошіхіко Окабе відвідав Франківську ОДА, де підписав Меморандум про співпрацю, в рамках якого планують реалізувати проєкт з навчання фахівців з реабілітації, зокрема у напрямку ментальної допомоги й протезування.

В рамках візиту Йошіхіко Окабе відвідав Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ, де ознайомився зі студентськими дипломними та курсовими роботами, що зберігаються у їхньому музеї. Кожна річ, виготовлена руками студентів викликала величезне захоплення та зачарування. Наступною локацією і черговим захопленням творчими роботами стала майстерня Іванни Козак-Ділети – однієї з найкращих майстринь Косова, яка продовжує традиції відомих майстрів гуцульської кераміки.

В ході зустрічі сторони обговорили можливість співпраці на рівні Косівщини та регіонів Японії.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд