25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

На Прикарпатті відбувся захід присвячений Міжнародному дню охорони озонового шару

Яку роль озон відіграє в житті людини і планети в цілому та які заходи допоможуть зменшити негативний вплив на озоносферу?


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Карпатський національний природний парк


Ці питання були висвітлені на цікавому та пізнавальному заході, присвяченому Міжнародному дню охорони озонового шару, який відзначається 16 вересня, фахівцями відділу еколого-освітньої роботи Карпатського НПП для дітей санаторію «Прикарпатський».


Основною метою щорічного відзначення цього дня є запобігання руйнуванню озонового шару, тонкого газового щита, який захищає Землю від згубної дії певної частини сонячної радіації, сприяючи тим самим збереженню життя на планеті. На процеси руйнування озонового шару, як виявилося, істотно впливає людина. Тому сьогодні потрібно вчитися обходитись без шкідливих холодоагентів, аерозолів, які на жаль, мають величезну озоноруйнівну спроможність, впливаючи на глобальне потепління.


Тож найцікавішою складовою заходу стало проведення майстер-класу з виготовлення арома-мішечків. Під час перегляду презентації діти ознайомились із рослинами-репелентами, які ростуть як в дикій природі, так і культивуються в господарстві і активно використовувалися нашими предками для боротьби з шкідниками. Тому для створення приємного запаху в квартирі зовсім не обов’язково бігти в магазин і скуповувати всі дезодоруючі засоби. Приємний аромат для затишної атмосфери можна створити своїми руками. Користь подібних саморобних ароматизаторів досить велика. Вони здатні не тільки захистити одяг від молі, а й усунути за лічені хвилини неприємний запах, зняти стрес та заспокоїти.


Наповнення мішечка може бути різним. В якості наповнювача можна використовувати сухі квіти і трави (м’ята, лаванда, васильок, чебрець, пижмо, подріблене листя горіха і багато інших). Бажано, щоб всі інгредієнти були добре висушені, щоб замість приємного запаху незабаром не з’явився затхлий.

Термін експлуатації саше становить в середньому 3 місяці.


Людство не в змозі запобігти появі озонових дірок. Однак, зберегти озон хоча б на побутовому рівні, людині під силу.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд