14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У Яремче проходила зустріч керівників протитуберкульозних закладів України

Робоча підсумкова нарада відбулася для обговорення викликів та обміну досвідом протидії туберкульозу в умовах російсько-української війни.

Зокрема йдеться про покращення протитуберкульозної допомоги відповідно до національного і європейського досвіду та про напрацювання стратегічних напрямків для реалізації протидії туберкульозу.

Серед учасників зустрічі — представники МОЗ України, експерти Центру громадського здоров’я, Національної служби здоров’я України, ВООЗ, представники Івано-Франківської обласної військової адміністрації, обласної ради, керівники регіональних протитуберкульозних служб.

Якою є сьогодні національна відповідь на туберкульоз в умовах викликів, пов’язаних із збройною агресією з боку росії окреслив головний санітарний лікар МОЗ України Ігор Кузін.

Голова НСЗУ Наталя Гусак підсумувала на скільки ефективно реалізовується програма державних гарантій медичного обслуговування населення за напрямком туберкульоз, виокремивши проблемні питання та плани на наступний рік.

Про багатосекторальний підхід до подолання туберкульозу на національному та регіональному рівні Яна Терлеєва, національний менеджер з питань туберкульозу, завідувач відділу координації програм діагностики та лікування туберкульозу Центру громадського здоров’я.

В.о.ректора Івано-Франківського національного медичного університету Микола Островський підсумовуючи виступи лідерів у сфері охорони здоров’я Прикарпаття, наголосив на консолідуючій, просвітницькій та дослідницькій ролі університету у процесі подолання цієї підступної і небезпечної хвороби:

«Наша роль в партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України, Центром громадського здоров’я, Національною службою здоров’я України, нашого лідера в галузі респіраторної медицини – Національного наукового центру фтизіатрії, пульмонології та алергології імені Ф.Г.Яновського НАМН України під керівництвом мого вчителя, академіка Юрія Івановича Фещенка – це формувати знання, простір свідомого уявлення про пандемію туберкульозу, розробки і впровадження новітніх технологій діагностики, лікування і головне – потреби профілактики цієї недуги!»

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд