14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У Галичі встановили пам’ятний знак з символікою всіх 62 громад Прикарпаття (фото)

У Галичі тривають урочистості в честь 1125 річниці міста – на центральній площі міста урочисто відкрили пам’ятний знак із відображенням символіки 62 громад Прикарпаття з QR-кодами на історичні місця, пишуть Версії.
«Історична спадщина, яка є у Галичі, підкреслює, що Україна завжди мала тенденції руху до Європейського союзу. І цей спадок відображує велике минуле нашої країни. Галич – це історична Мекка, яка об’єднує славетну історію. І на цьому пам’ятному знаку зібрані всі герби наших громад і QR-коди на їхні історичні пам’ятки. Для того, щоб турист, який буде тут, побачив всю барву важливих місць, важливих подій, які об’єднують нашу область», – розповідає Юрій Стефанчук, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

Пам’ятний знак буде встановлений на одній з історичних будівель Галича. Його виготовили Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України спільно з Галицькою міською радою.
«Сьогодні ми його просто демонструємо. Кожен може прийти зі смартфоном і дізнатись більше про нашу область. Один герб – одна громада – одне визначне місце. Але з часом їх можна буде доповнювати», – додає Юрій Стефанчук.

На офіційне відкриття пам’ятного  знака з’їхались представники чи не всіх громад області.

«Основна мета сьогоднішнього заходу – це демонстрація єдності і традицій українського народу, бо саме тут витоки захисту і оборони українських земель», – відмічає Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України.


Стеллу наразі встановили на центральній площі поруч з пам’ятником королю Данилу Галицькому, який відкрили 25 років тому, у день святкування 1100-літнього ювілею Галича.
«Ми зашифрували за QR-кодом своє – галицьке. Не буду відкривати таємницю, хай кожен прийде і сам побачить», – зберігає інтригу Олег Кантор, Галицький міський голова.

Мер Галича додав, що цьогорічні святкування відбуваються без гучних концертів.
«Вже третій день триває відзначення 1125-річчя Княжого Галича. Ми не робимо гучних святкувань – святкувати будемо після перемоги. Нам всім, всією Україною потрібно відроджувати славний Галич, бо з цієї землі починалась Українська державність, яку віками намагались знищити», – додає Олег Кантор.

Івано-Франківськ з нагоди свята подарував Галичу кошти на новий дитячий майданчик.
«Чисельно зібралися тут разом з головами громад, народними депутатами в честь 1125 річниці нашого древнього міста Галич. Є символізм в тому, що ми були біля Короля Данила, який свого часу боровся проти татарської орди. А сьогодні ми в часі, коли Галичина, Галицький край несе ту саму місію: бути українським тилом, бути тим, хто є серцем України. Я переконаний, що серце у нас, на Галичині», – відмітив мер Івано-Франківська, голова Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Руслан Марцінків.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд