1.7 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 19 Жовтня, 2024

Реклама

spot_img

У гуртожитках ІФНТУНГу підіймають ціну на проживання: що кажуть мешканці-ВПО та у виші

До редакції Галки звернулися внутрішньо-переміщені особи, які мешкають у сьомому гуртожитку Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу. Люди занепокоєні, що їм піднімуть ціни на проживання. Раніше вони платили по 600 гривень за людину у місяць, а тепер ціну можуть підняти до 800 гривень.

Одна з мешканок, Олена, проживає у кімнаті зі своєю сім’єю – двоє дорослих та двоє дітей. Місячна плата за помешкання – 2400 грн. Проте, за її словами, з вересня адміністрація університету хоче підняти оплату до 800 грн з людини. Жінка каже, що зверталася в місцеву адміністрацію, проте там лише знизили плечима і не пояснюють такі наміри.

Також Олена розповідає, що в інших містах ВПО у гуртожитках платять менше:

“Там в гуртожитках проживають або безкоштовно, або платять комуналку. Це приблизно 600 грн за кімнату, не важливо скільки людей там проживає. Ми платимо зараз за кожного по 600 і за дітей в тому числі”,- каже жінка.

У коментарі Галці директорка студмістечка ІФНТУНГ Валентина Качала повідомила, що вартість проживання встановлює адміністрація вишу, і вона така ж, як і для студентів. Залежить від ліжкомісць у кімнаті.

“Зараз ціна за проживання однієї людини – 20 гривень у добу. Там, в основному, проживають працюючі люди”, – пояснила жінка.

Вона зазначила, що з вересня ціна на проживання для студентів дійсно зросте до 800 гривень. Щодо мешканців з-поміж ВПО таке рішення ще не затверджене. Ріст плати за проживання Валентина Качала пояснює здорожчанням комунальних послуг, зокрема електрики.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,100ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд