Головна Освіта У гуртожитках ІФНТУНГу підіймають ціну на проживання: що кажуть мешканці-ВПО та у...

У гуртожитках ІФНТУНГу підіймають ціну на проживання: що кажуть мешканці-ВПО та у виші

0

До редакції Галки звернулися внутрішньо-переміщені особи, які мешкають у сьомому гуртожитку Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу. Люди занепокоєні, що їм піднімуть ціни на проживання. Раніше вони платили по 600 гривень за людину у місяць, а тепер ціну можуть підняти до 800 гривень.

Одна з мешканок, Олена, проживає у кімнаті зі своєю сім’єю – двоє дорослих та двоє дітей. Місячна плата за помешкання – 2400 грн. Проте, за її словами, з вересня адміністрація університету хоче підняти оплату до 800 грн з людини. Жінка каже, що зверталася в місцеву адміністрацію, проте там лише знизили плечима і не пояснюють такі наміри.

Також Олена розповідає, що в інших містах ВПО у гуртожитках платять менше:

“Там в гуртожитках проживають або безкоштовно, або платять комуналку. Це приблизно 600 грн за кімнату, не важливо скільки людей там проживає. Ми платимо зараз за кожного по 600 і за дітей в тому числі”,- каже жінка.

У коментарі Галці директорка студмістечка ІФНТУНГ Валентина Качала повідомила, що вартість проживання встановлює адміністрація вишу, і вона така ж, як і для студентів. Залежить від ліжкомісць у кімнаті.

“Зараз ціна за проживання однієї людини – 20 гривень у добу. Там, в основному, проживають працюючі люди”, – пояснила жінка.

Вона зазначила, що з вересня ціна на проживання для студентів дійсно зросте до 800 гривень. Щодо мешканців з-поміж ВПО таке рішення ще не затверджене. Ріст плати за проживання Валентина Качала пояснює здорожчанням комунальних послуг, зокрема електрики.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version