14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

На Прикарпатті є можливості для відродження та зростання рибництва

Нещодавно в департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації відбулася спільна нарада з управлінням державного агентства меліорації та рибного господарства в Івано-Франківській області. На нараді розглянули Стратегію розвитку галузі рибного господарства України на період до 2030 року, яку схвалив Кабінет Міністрів України в травні цього року.

Представники профільного департаменту ОДА зауважують, що в Івано-Франківської області останніми роками рибному господарству не приділялося достатньої уваги, хоча є можливості для відродження та зростання галузі. Зокрема, на нашій території протікають 8320 річок і водотоків загальною довжиною 15656 км. В області налічується 154 озера загальною площею водного дзеркала 327 га, є три водосховища загальною площею водного дзеркала 1787 га та 1329 ставків загальною площею водного дзеркала 3608 га. Перспективні для розвитку рибництва є в Івано-Франківському, Калуському та Коломийському районах, де наявні повносистемні ставкові господарства.

Тож під час наради узгодили спільні кроки щодо розвитку рибного господарства області, підвищення рибопродуктивності водойм товарних рибних господарств, розвитку інфраструктури рибного господарства, створення належних умов для економічно вигідного виробництва рибної продукції та функціонування рибогосподарського комплексу краю, насичення продуктового ринку місцевою рибопродукцією, сприяння зайнятості населення у цьому напрямку, підвищення ефективності використання рибних запасів, їх відтворення та охорони.

Також обговорено проблеми, що перешкоджають сталому розвитку рибної галузі в області, і досягнуто домовленості щодо розроблення цільової програми розвитку галузі рибного господарства Івано-Франківської області на період до 2030 року.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд