19.8 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Юні франківці готують і продають лимонад, щоб допомагати воїнам

Друзям Данилові Луцику та Івану Мазепі лише по 14 років, однак у них уже геть дорослі цілі – відкрити свою справу. Але спершу Україна має перемогти у війні, кажуть хлопці, пише Галицький кореспондент

А поки вони роблять що можуть, аби наблизити перемогу. Вже місяць готують і продають лимонад на різних локаціях в Івано-Франківську.

Оплата – по серцю. Хтось купує порцію за 50 грн, а хтось – за 10. За цей час хлопці уже назбирали шість тисяч гривень.

30 відсотків від прибутку відкладають на армію – до кінця літа хочуть усе зароблене передати для придбання безпілотника або автівки на фронт. Решту грошей кожен заощаджує на свою мрію. Наприклад, Іван збирає на ноутбук. 

Хлопці продають щодня, від ранку до вечора, а потім йдуть у спортзалу. 

У кожного свій рецепт приготування лимонаду. Іван вичавлює сік з лимонів і апельсинів, змішує з цукром і водою. А Данило спершу відпарює у кип’ятку апельсини і лимони протягом 10 хвилин, відділяє цедру і варить її, додаючи цукор. Готову суміш додає до води і вичавленого соку з цитрусових. 

“Люди різні трапляються, – розповідають хлопці. – Хтось розпитує, хвалить за добру справу. Військові частенько підходять, цікавляться куди саме плануємо переказувати гроші. А бувають і агресивні люди, кажуть начебто ми – брехуни, бо просто набрали води з крану і чимось зафарбували її. Чи що ми всі гроші собі забираємо. Ми не сперечаємося. Всі люди – різні, не вартує кожному щось доводити. Ми собі робимо своє”. 

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд