14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У Верховині провели всеукраїнську акцію “Батьківське серце”: вшанували пам’ять загиблих захисників (ФОТО)

На Прикарпатті провели всеукраїнську акцію “Батьківське серце”, де дітям загиблих захисників вручили символічні пам’ятки.

Про це пише “Галка” з посиланням на всеукраїнську спілку воїнів «Бойове Братерство України».

На Прикарпатті 13 липня цього року у селищі Верховина відбулась всеукраїнська акція “Батьківське серце”.

Воїни “Всеукраїнського військово-цивільного об’єднання “Бойове братерство України” за підтримки місцевої влади зібрали дітей, дружин і матерів загиблих воїнів-героїв російсько-української війни, аби вшанувати пам’ять захисників, а їхнім дітям вручити символічні кулони “Батьківське серце”.

Тридцять вісім дітей отримали цей оберіг. Багато з них – це діти з багатодітних сімей.

Найменшій дитині пів року – це син загиблого Дмитра Шварговського, який внаслідок перехресного вогню з силами ДРГ противника на Дніпровщині 30 квітня 2022 року отримав поранення несумісні з життям.

Також однією з багатодітних сімей – є сім’я загиблого воїна Дмитра Дутки. Захисник загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині. У Дмитра лишилось троє дітей.

“Спілка «Бойове Братерство України» має на меті впроваджувати наступний етап своєї роботи “Хресний побратим”, коли за кожною сім’єю загиблого Героя, де залишились неповнолітні діти, буде закріплений військовий, що виконуватиме роль справжнього хрещеного батька для них. Кожна родина загиблого Героя потребує уваги та шанобливого ставлення”, – кажуть у “Бойовому Братерстві України”.

А про символізм “Батьківського серця” розповів президент Спілки Павло Жебрівський:

“Кулон створили не дизайнери, а військові. Це серце, обрамлене терновим вінком з краплинкою крові, на звороті – ім’я і прізвище загиблого Героя. Це не прикраса. Це оберіг дитині від загиблого батька, який вручають його побратими!”

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд