28.1 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Генеральний директор ДУ в Івано-Франківську Руслан Савчук взяв участь в робочій поїздці до Сполучених Штатів Америки

Мета – обмін досвідом і знаннями задля впровадження в Україні ефективних програм психічного здоров’я. Науково обґрунтоване та зручне впровадження таких програм в Україні буде забезпечено шляхом аналізу потреб, пошуку знань, адаптації та оцінки ефективності.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ


Слід зазначити, що ознайомча подорож до Філадельфії та Вашингтону – це важливий захід, який допоможе у розбудові системи відновлення та збереження психічного здоров’я українців. Серед учасників подорожі – представники Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, ДУ Центр громадського здоров’я України, обласних департаментів охорони здоров’я, обласних військових адміністрацій, обласних центрів контролю та профілактики хвороб.


Під час поїздки була змога більше дізнатись про принципами управління і функціонування системи охорони здоров’я США загалом та політику у сфері ментального здоров’я.


Учасники ознайомились з медициною для ветеранів. Директор центру Karen Flaherty-Oxer особисто ознайомила з Центром. Американські колеги провели спеціальну сесію – ознайомлення з організацією служби психічного здоров’я Медичного центру для ветеранів.


В ході зустрічі вдалось домовитись опрацювати модель для практичної ефективної співпраці Медичного центру ветеранів у Філадельфії з Координаційним центром КМУ / Mental Health UA і одним з медичних закладів України.


Допомогли краще дізнатися про процеси функціонування охорони здоров’я США через призму інтеграції послуг з ментального здоров’я нашій делегації фахові спікери. Це – топ-менеджери, професори, лікарі, соціальні працівники, психіатри, вчителі та медсестри. Всі вони щиро ділилися своїми міркуваннями про недоліки американської системи, прогалини і пошук нових рішень.


Знаковими були зустрічі у Центрі здоров’я однієї з громад Філадельфії, в Кризовому центрі для дітей, зустріч із представниками трьох університетів щодо підготовки фахівців психіатрів, психологів, соціальних працівників.


Варто зазначити, що саме домовленості про партнерство у підготовці фахівців є одним з важливих результатів візиту до Філадельфії та Вашингтону.


Навчальну подорож організовано в межах проєкту USAID Розбудова стійкої системи громадського здоров’я на підтримку Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської і була здійснена організацією Пакт у партнерстві з Університетом Темпл та Федерацією охорони здоров’я Філадельфії.


Відрадно те, що українська делегація відчувала потужну підтримку американського народу нашій державі в розбудові, відновленні, впровадженні прогресивних реформ та в іншому

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд