14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Франківський Палац Потоцьких оголосив конкурс, щоб осучаснити територію

В Івано-Франківську оголосили про початок Міжнародного архітектурного конкурсу концептуальних ідей щодо переосмислення території палацу Потоцьких. Він передбачає створення інтерактивного багатофункційного об’єднуючого простору.

Директор комунального підприємства в межах палацового комплексу Володимир Гайдар каже: хочуть адаптувати історичне середовище до сучасних потреб містян. Віртуальний музей, аудіобібліотека, літературний і театральний простори, археологічний резерват, кав’ярня та додаткові входи й виходи — так хочуть переосмислити простір палацу Потоцьких, інформує Суспільне.

“Суть конкурсу полягає в тому, що історичні будівлі та споруди залишаються “непорушними”, тому що, згідно з нашою концепцією, вони в нас передбачені під реставрацію з пристосуванням під певні комплекси, функції. А от території, які їх поєднують, ми пропонуємо об’єднати сучасним архітектурно-ландшафтним способом”, — говорить Володимир Гайдар.

Загальна площа комплексу — 1,4 га. Четверта частина цієї території із парковою зоною й стане майданчиком для реалізації майбутніх конкурсних проєктів, каже завідувачка науково-дослідницького відділу комплексу Лариса Поліщук.

“Спосіб втручання в нашу територію — це є ревіталізація. Тобто збереження цієї пам’яткової структури й наділення її абсолютно сучасними формами використання”, — каже Лариса Поліщук.

За словами Володимира Гайдара, взяти участь у конкурсі можуть архітектори, дизайнери та студенти. Пропозиції вони надсилатимуть як індивідуально, так і командно. Найкращі ідеї преміюватимуть.

“Ми будемо залучати меценатів. Це не є надто великі суми. Перше місце — 70, друге — 50 і третє — 30 тис. грн. І ще три місця заохочувальних чи як особливі відзнаки — по 10 тис. грн. Мета конкурсу — не робочий проєкт для реалізації, а збір бази пропозицій, ідей. Ми оголосили конкурс міжнародним, щоб бачити не тільки франківських чи українських архітекторів, а й архітекторів з усього світу”, — розповідає Володимир Гайдар.

Реєстрація учасників конкурсу триватиме до кінця вересня 2023 року. Його результати й виставку робіт планують презентувати 12 лютого 2024 року.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд