19.8 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

В обласному пологовому відкрили безбарʼєрний гінекологічний кабінет (ФОТО)

10 липня в Франківському обласному пологовому відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу. Він для жінок, які постраждали від гендерного насильства та для жінок з інвалідністю. Там цілодобово надаватимуть допомогу лікарі, які пройшли спеціалізоване навчання.

Про це інформує Галка з місця події.

Послуги тут надають безплатно. Обладнання в кабінеті інклюзивне та зручне для жінок з інвалідністю.

Олександр Буянов, завідувач відділу гінекології в обласному перинатальному центрі, розповів про особливості нового гінекологічного крісла. Воно електричне, з пультом управління. Крісло може пересуватися по кабінету, змінювати положення, що буде зручно для огляду маломобільних жінок. Олександр розповідає, що створення такого кабінету було дуже важливим для обласного пологового.

«На жаль, маломобільних жінок завжди було багато. І вони завжди потрапляли до нас, бо міський пологовий їх не приймав. Ну з вулиці добратися це ще півбіди. Там є пандус, ліфт, швидка. А от в відділі ми їх оглядали як звичайних жінок. Це завжди збиралося багато лікарів, один одному допомагали, бо таку жінку не просто вкласти на крісло. Завдяки цьому кабінету все буде значно спрощено, в першу чергу, для жінок. Тут все обладнання створене спеціально для таких потреб»,- ділиться лікар.

До того ж, тут можна отримати не тільки медичну, а й психологічну допомогу. За словами ініціаторів, перевагою цих кабінетів є професійний лікарський персонал, який пройшов навчання з медико-психологічної допомоги.

Також особливість кабінету – сучасна техніка, необхідні препарати й засоби для захисту репродуктивного здоров’я, профілактики статевих інфекцій та ВІЛ/СНІД.

Діана Торконяк, членкиня ГО «Центр рівних можливостей» поділилася, що вони відкрили вже чотири таких кабінети: у Надвірній, Калуші, Городенка та сьогодні у Франківську.

Ініціював створення кабінету «Український жіночий фонд» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення  та Міністерства закордонних справ Данії за сприяння ГО «Центр Рівних можливостей».

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд