25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Суд відкрив провадження у справі про банкрутство калуського КП “Екосервіс”

Розпорядник майна має надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, а також провести інвентаризацію майна боржника і визначити його вартість.

Оприлюднено ухвалу Господарського суду Івано-Франківської області від 4 липня за результатами розгляду заяви комунального підприємства “Екосервіс” Калуської міської ради про відкриття провадження у справі про його банкрутство.

Як зазначено у судовому документі, заява про відкриття провадження у справі про банкрутство КП “Екосервіс” пов’язана з тим, що комунальне підприємство не стало переможцем конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Калуської міської територіальної громади і відповідно з травня 2021 року перестало надавати послуги з вивезення побутових відходів. Починаючи з травня 2021 року, КП “Екосервіс” надає послуги обмеженому колу споживачів.

Станом на 31 березня 2023 року необоротні активи комунального підприємства становлять 348 тис. гривень, оборотні активи — понад 5,6 млн гривень, а зобов`язання — понад 12,8 млн гривень. Власний капітал комунального підприємства має від’ємне значення, при цьому розмір непокритих збитків становить майже 16,7 млн гривень.

“Збитки накопичуються через об`єктивні та незалежні від КП “Екосервіс” причини, а саме: невідповідність тарифів їх собівартості, несплату заборгованості КП “ЖЕО №1” та КП “ЖЕО №4”, — йдеться в ухвалі суду.

Суд ухвалив відкрити провадження у справі про банкрутство КП “Екосервіс”.

Рішенням суду введено мораторій на задоволення вимог кредиторів комунального підприємства та введено процедуру розпорядженням його майном. Розпорядником майна боржника суд призначив арбітражного керуючого Ковальського І. І. з оплатою послуг (грошовою винагородою) у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання повноважень.

Розпорядник майна має надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, а також провести інвентаризацію майна боржника і визначити його вартість.

Наступне засідання суду щодо розгляду провадження у справі про банкрутство КП “Екосервіс” призначено 8 серпня.

Нагадаємо, рішення про припинення комунального підприємства «Екосервіс» шляхом ліквідації Калуська міська рада прийняла наприкінці минулого року. Тоді було утворено ліквідаційну комісію, якій зокрема доручили повідомити кредиторів про порядок та строки подачі заяв про претензії до підприємства, вжити необхідних заходів щодо стягнення дебіторської заборгованості, оцінити наявне майно, розрахуватися з кредиторами та скласти ліквідаційний баланс. З проміжного ліквідаційного балансу випливає, що комунальне підприємство не має можливостей для погашення боргів перед кредиторами. Це дало підставу ініціювати звернення до Господарського суду про відкриття провадження у справі про банкрутство комунального підприємства.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд