15.9 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

“Укрзалізниця” перевозить більше пасажирів на Прикарпатті, тому просить від громад більше платити за пільговиків

В Івано-Франківській області зросла кількість залізничних перевезень. За п’ять місяців 2023 року відправлено 735,6 тис. пасажирів, що на 116,2 тис. більше ніж торік.

Читайте також: Купе для жінок запровадять, якщо буде попит. Укрзалізниця анонсувала тест

Про це повідомляють у Службі приміських пасажирських перевезень регіональної філії “Львівська залізниця”, передає “Галка“.

“Згідно з чинним законодавством України АТ «Укрзалізниця» безвідмовно надає пільговий та безплатний проїзд окремим категоріям громадян у приміському залізничному сполученні.

Однак за період 2016-2022 роки дана сфера значно недофінансовувалася, що призвело своєю чергою до значного зношення приміського моторвагонного рухомого складу поїздів”, – каже Леонід Чумакевич, провідний інженер відділу обслуговування пасажирів.

Так, на території Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень діє 41 територіальна громада, 35 з яких уклали із Залізницею договори на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд на загальну суму 4551,0 тис. грн. Одна громада розгляне вищезгадане питання у червні на сесії сільської Ради й п’ять громад категорично відмовилися здійснювати такі виплати через брак коштів у місцевому бюджеті.

“Проте, дана ситуація не є достатньою, оскільки станом лише на травень цього року витрати залізниці на вищезгадані перевезення становлять 3079,4 тис. гривень або 67,7 % від річних сум, передбачених у бюджетах громад. Такі обставини виникли в результаті недостатнього врахування місцевими громадами пропозицій залізниці.

Загалом, для повної компенсації такого “соціального навантаження” залізниці, за попередніми розрахунками, було б необхідно до 8000,0 тис. грн”, – додає Чумакевич.

У випадку, якщо ситуація з відсутністю належного фінансування триватиме, “Укрзалізниця” не виключає можливості скасовування певних зупинок або скорочення кількості приміських поїздів, з метою зменшення збитковості таких перевезень.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд