14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Прикарпаття долучилось до нового проєкту Володимира Зеленського “Пліч-о-пліч”

Йдеться про ініціативу “Пліч-о-пліч”, яка впроваджуватиметься на Херсонщині за підтримки Президента України Володимира Зеленського.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію

Херсонщина, як один з найбільш постраждалих регіонів, стане пілотним майданчиком для реалізації проєкту “Пліч-о-пліч”.

Івано-Франківщина допомагатиме у відновленні села Давидів Брід Великоолександрівської громади.

Під час російського вторгнення з 12 на 13 березня 2022 року село було тимчасово окуповано російськими військами. Відтак окупанти обстріляли колону цивільних автомобілів поблизу села, в результаті обстрілу загинуло щонайменше три людини.

31 травня було підтверджено визволення села українськими військовими, проте17 червня село повторно було тимчасово окуповано.
4 жовтня 2022 року силами 35-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ остаточно звільнено село від російських загарбників
Відбудову населеного пункту розпочинають з тих обʼєктів, які можна швидше відновити для тих людей, які вже повернулись на Херсонщину в свої домівки та живуть в зруйнованому житлі. Також відновлюватимуть функціонування критично важливих обʼєктів соціальної інфраструктури.

На сьогодні є 212 таких об’єктів, які наразі обстежено представниками області та складено акти обстеження. На даний час проводиться підготовчий етап щодо ремонтних робіт, які заплановано розпочати 10 липня.

Обласною військовою адміністрацією заплановано відновлення 14 житлових будинків, які знаходяться на вулиці Лугова у селі Давидів Брід, а також капітальний ремонт вулиці з освітленням. На відновлення житлових будинків та соціальної інфраструктури передбачено 10 мільйонів гривень.

Проєкт “Пліч-о-пліч” вкотре свідчить про згуртованість українців та готовність допомагати один одному, як на рівні людина-людині так і на рівні громада-громаді. Жоден регіон України від початку повномасштабного вторгнення росії не є в повній безпеці, до всіх долітають ракети та дрони і в кожному регіоні багато роботи по відновленню, але разом з тим, ми –єдина родина і готові підставити плече, коли це необхідно.

У той час, як світова спільнота, міжнародні організації всіляко підтримують Україну матеріально, гуманітарно та воєнно, ми
вважаємо за обов’язок розвивати також і внутрішню допомогу тим громадам, які найбільше постраждали.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд