14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

На прохання військовослужбовців: Івано-Франківська міська рада придбає мультимедійний тренажер для стрільби

Івано-Франківська міська рада на звернення та для потреб бійців 102 окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України планує придбати лазерний інтерактивний тренажер для тренування стрільби зі стрілецької зброї та гранатометів.

Зокрема, відповідна закупівля розміщена на сайті Prozorro, передає Фіртка.

Як йдеться в тендерній документації, очікувана вартість комплексу — 4 586 670 гривень.

Як зазначив військовослужбовець з Івано-Франківська, заступник начальника штабу з бойового управління 102-ї окремої бригади Мирон Дмитрик, тренажер дозволяє в безпечних умовах проводити бойову підготовку з широкого спектра озброєння. Це важливо, як для новачків, так і для досвідчених бійців з метою освоєння нових видів озброєння.

“Цей мультимедійний тренажер закуповується Івано-Франківською міською радою на замовлення і для потреб 102 окремої бригади за кошти, які ця ж таки бригада сплатила у місцевий бюджет у вигляді податків (ПДФО) з грошового забезпечення (зарплати) військовослужбовців.

Дякую Руслану Марцінківу та Вікторії Сусаніній за оперативне реагування на закупівлю як цього, так і іншого обладнання, майна і послуг для забезпечення успішного виконання бойових завдань нашими підрозділами”, — написав Мирон Дмитрик на своїй сторінці у Facebook.
Новину про закупівлю навчально-тренувального тиру також прокоментував заступник міського голови Руслан Гайда. Зі слів посадовця, тренувальний тир — це не забаганка Марцінківа чи франківського виконкому, а запит від військових.
“До нас ще у травні звернулися із військової частини А 7030 з проханням закупити та передати для їхніх потреб такий тир. Він потрібен для якісної підготовки особового складу”, — зазначив посадовець.

Зокрема, цей тренажер необхідний для тренування стрільби зі стрілецької зброї, гранатометів, інших засобів ураження противника, у тому числі наданих країнами-партнерами, прийнятий на постачання до ЗСУ згідно з наказом Генерального штабу ЗСУ.

“На виконання цього запиту місто й оголосило тендер на придбання. Все згідно з процедурою та законом. Сподіваюся, що нам таки вдасться придбати цей тренажер і наші захисники зможуть проходити гідне тренування та підготовку.

А місто, своєю чергою, всіма силами сприяє і сприятиме забезпеченню потреб наших військових. Бо лише спільно ми виборемо перемогу.

І якщо ці 4,5 мільйона гривень допоможуть належно підготуватися до виконання бойових завдань, здобути корисні навички, які на війні дорівнюють життю наших воїнів, то значить ми зробили добру справу на шляху до перемоги”, — наголосив Гайда.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд