14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Реабілітологи Франківської ЦМКЛ навчалися методів, які використовують у США та Норвегії

Триденне спеціальне навчання для мультидисциплінарної команди реабілітологів Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні (ЦМКЛ) провів благодійний фонд Пацієнти України на базі Українського католицького університету.

“Реабілітація при інсультах і черепно-мозкових травмах, надання реабілітаційних послуг захисникам/ захисницям України, які постраждали від російської військової агресії. В цьому напрямку наші реабілітологи покращували свої практичні навички та теоретичні знання”, – повідомили на сторінці ЦМКЛ у фейсбуці.

Франківські реабілітологи вивчали також асистивні технології для ходьби – допоміжні засоби пересування: коли, кому і як потрібно ними користуватись.

Фізичні терапевти вчились проводити інст-обстеження в нейрореабілітації, тренування сили, тестування пацієнтів після перенесеного інсульту та черепно-мозкової травми, застосовуючи підходи до реабілітації, які використовуються в США та Норвегії.

Третій день було навчання для ерготерапевтів щодо порушення функції верхньої кінцівки внаслідок ураження головного мозку, щоб розуміти ступінь важкості порушення і що слід робити для того, щоб її відновити.

Оримані знання команда реабілітологів Франківської ЦМКЛ використає для допомоги пораненим та пацієнтам після інсульту, які проходять лікування і відновлення у медзакладі.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд