25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

На Прикарпатті оцифровуватимуть документи генеалогічного характеру

Державний архів Івано-Франківської області оцифровуватиме документи генеалогічного характеру


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію


Початок широкомасштабної збройної агресії росії проти України не зупинив роботу Державного архіву Івано-Франківської області, не порушив планів роботи, а продовжив активно працювати та наповнюватися документами Національного архівного фонду. Одним із ключових напрямків діяльності Державного архіву області продовжує залишатися робота з оцифровування документів.


Сьогодні у приміщенні Державної архівної служби України за участі голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова, офіційного представника корпорації FamilySearch в Україні Олександра Січкаренка та заступника директора – начальника відділу Державного архіву Івано-Франківської області Любомира Харука відбулося підписання договору про співробітництво Державного архіву Івано-Франківської області з корпорацією FamilySearch International (США).


За умовами договору, між Державним архівом Івано-Франківської області та американською корпорацією FamilySearch International (США), буде розпочато реалізацію важливого проєкту з оцифрування колекції метричних книг церков, костелів, синагог Станіславського воєводства, Актів громадського стану, судових документів та справ, домових книг та інших документів.


FamilySearch – це міжнародна некомерційна організація, діяльність якої присвячена наданню допомоги людям у дослідженні їхньої сімейної історії.

Всі, хто цікавиться історією своєї сім’ї, хоче створити своє генеалогічне дерево та поступово його доповнювати, можуть увійти у безкоштовну систему найбільшого в світі онлайн ресурсу родинної історії: https://www.familysearch.org/uk/


З дати вчинення Державною архівною службою України Меморандуму про співробітництво з корпорацією FamilySearch International (США) підписано вже 17 договорів з державними архівами України, що передбачають оцифрування документів генеалогічного характеру.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд