25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

На Пасічній мешканці скаржилися меру на щурів і нестерпний сморід через смітники під вікнами (ФОТО)

Вранці четвертого липня мешканці будинку на Пасічній 14 запросили міського голову Руслана Марцінківа, аби добитися перенесення смітників з-під їхніх вікон. Контейнери стали розплідником щурів, мух і голубів, крім цього люди скаржаться на жахливий запах.

Франківець Юрій Хомко розповів Галці, що ще кілька років тому сміттєві контейнери з-під чотирьох сусідніх будинків кудись відвезли, а частину — поставили під їх будинок на Пасічній 14. Тож тепер в одному місці викидають сміття багато людей:

“Приблизно 250 квартир відмовилася від смітників, бо їм, виявляться, смердить. Десь забрали їхні, а тепер вони всі викидають відходи тут. Просто уявіть: заїжджають на машинах, відкривають багажник і все викидають. З чужих приватних будинків приїжджають. Що це за стратегія розвитку міста?”, — каже Юрій.

Люди кажуть, що кожних три місяці тут доводиться проводити дезінфекцію, труїти щурів, голубів і комах. Але окрім шкідників людям заважає ще й нестерпний сморід:

“Це неможливо просто. Я на п’ятому поверсі, й мені аж туди заносить цей запах, навіть вікна боюся відкривати. А що казати людям з нижніх поверхів? Тут щурі бігають, їх, певно більше, ніж котів”, — скаржиться жителька будинку пані Аліна.

Власниця квартири на першому поверсі Ганна Омелянівна додає, що хвилюється не так за власний комфорт, як за своїх онуків:

“Зі мною внуки маленькі живуть, а в нас щурі пішки бігають. Це все дуже небезпечно! Про запах нічого навіть пояснювати не варто — самі чуєте. Але це ще ранок, вдень смердить гірше, а якщо ще жарко або дощ випаде, то взагалі неможливо дихати“, — розповідає Ганна Омелянівна.

Пасічнянці самостійно знайшли належне місце, куди можна перемістити смітники — на комунальну територію по дорозі до церкви.  

Громада церкви таку ідею погодила, але й після цього справа не зрушила з місця — не реагувала влада. 

Здобувши згоду від церкви, мешканці не раз зверталася до представників влади, щоб отримати дозвіл та допомогу з перевезенням контейнерів. Юрій Хомко зібрав колективний запит від 146 квартир. Після цього директор департаменту інфраструктури Михайло Смушак подав запит до бюджетної комісії на виділення 49 тисяч гривень для облаштування нового майданчику. Проте, за словами Юрія, всі очікували персонального погодження від мера:

“Смушак сам не хотів робити таку непопулярну дію. Сказав, що поки Руслан Романович особисто не приїде і не дасть добро — смітник не рушиться. Так відповідали будь-які депутати: чи Онуфріїв, Строїч, Харук… Напевно, вони не мають таких повноважень, але це ж смішно, що міський голова приїжджає розбиратися зі сміттям. Навіщо тоді 19 заступників і департамент?“, — зазначає Юрій.

Під час ранкової зустрічі з громадянами міський голова Руслан Марцінків в присутності Галки пообіцяв, що контейнери все ж перевезуть на нове місце:

“Смітник будемо переносити, але потрібно домовитися з усіма людьми. Я згідний, що в тому місці смітники стояти не можуть, це дезінфекція”.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд