14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Відомо, де в Івано-Франківську нанесли дорожню розмітку

Заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики розповів про стан справ, пов’язаний із нанесенням дорожньої розмітки на дорогах Івано-Франківська.

Детальніше про це Михайло Смушак повідомив під час брифінгу, передає Фіртка.

Розмітка — це один з елементів експлуатаційного утримання вулично-дорожньої мережі, так, як і ямкові, чи поточні ремонти, прибирання, чи посипання в зимовий період.

Так, зі слів директора департаменту, якщо дорожню розмітку наносять фарбою, то це потрібно повторювати двічі на рік, адже термін гарантії — шість місяців.

Також розмітку можна наносити й пластиком, але в місті це не практикують, тому що для цього мають бути певні умови. Головною вимогою з яких є нове дорожнє покриття, оскільки вартість “пластика” більша у сім разів, ніж покриття фарбою.

“Перше — це має бути нове дорожнє покриття, друге – актуальна та ефективна схема дорожнього руху, адже після пластику змінювати схему важко, третє – у нас є проблема з експлуатаційним утриманням пластику.

У нас є три компанії, які займаються нанесенням розмітки. Ми дали їм завдання нанести розмітки на найбільших вулицях нашого міста: в’їзд в місто й ті місця, де найбільш насичений трафік авто”, – каже Смушак.

Відтак, у Франківську зробили в’їзд з калуського шосе, вул. Галицьку, вул. Крихівецьку, а також кільце на вул. Гетьмана Мазепи, вул. Є. Коновальця, вул. Незалежності та на вул. Тисменицькій нанесли фарбу на пішохідних переходах.

“Завершили розмітку на Набережній, Бандери, Довженка, Гурика, Південному та Північному Бульварах, Надрічній, Дорошенка, Мельника, Української Перемоги, Чорновола, Височана, Ребета, Дудаєва, Матейка, Сорохтея”, – перерахував зроблені вулиці заступник міського голови.

Разом з тим, додає Смушак, нанесли розмітку на 40 пішохідних переходах. Ці роботи зробили за дев’ять днів червня, але роботи продовжуватимуть до кінця літа.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд