25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Мешканець Івано-Франківщини, який вбив та зґвалтував пенсіонерку в Криворівні, отримав 13,5 років тюрми

28 червня Коломийський міськрайонний суд виніс вирок у справі прикарпатця, який у січні 2017 року зґвалтував і вбив пенсіонерку в Криворівні.
Як ідеться в матеріалах суду, 16 січня 2017 року обвинувачений між 21 год 30 хв та 22 год прийшов до господарства потерпілої, переконався, що вона вдома сама і вибив скло в одному з вікон, пишуть Версії з посиланням на Репортер.

Але зрозумів, що через це вікно до помешкання йому проникнути. Тож рукою розбив скло у вхідних дверях – при цьому порізав руку, і відкрив їх ключем, який був в замку з внутрішнього боку.

В хаті він вимкнув світло та схопив жінку заді, вона пручалася. Тож схопив металеву кружку та наніс їй одинадцять ударів у голову. Жінка впала, а він продовжував бити її. А потім зґвалтував.

Після вчинення зґвалтування потерпілої, будучи обуреним її поведінкою, не смиренністю, активним опором, обвинувачений реалізуючи свій намір на умисне вбивство, розуміючи протиправність своїх дій та бажаючи настання смерті потерпілої, взяв зі столу ніж та наніс ним два цілеспрямованих удари у черевну порожнину від яких остання перестала подавати ознаки життя.

Після вчинення вбивства обвинувачений покинув місце події, а ніж викинув у річку.

Свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень обвинувачений не визнав.

В судовому засіданні він наполягав, що руку порізав під час  бійки з братом. А в час, коли було здійснено злочин, спав вдома. А заяву про зізнання у вчиненні злочинів писав під психологічним тиском працівників поліції.

Хоч обвинувачений і не визнав свою винуватість, однак на думку суду вона знайшла своє повне підтвердження під час розгляду кримінального провадження та доводиться сукупністю всіх досліджених в судовому засіданні усних і письмових доказів.

Обоє потерпілих – син та дочка загиблої – наполягали на суворому покаранні. Також звернулися до суду із цивільними позовами про стягнення моральної шкоди, яку оцінили  в 100 тис грн кожен.

Колегія суддів ухвалила визнати чоловіка винним та призначити йому остаточне покарання тринадцять років шість місяців позбавлення волі.

Строк відбування покарання обчислювати з 23 січня 2017 року.

Також стягнути з нього по 100 тис грн моральної шкоди дітям загиблої т а 66 153 грн на користь держави на проведення експертиз.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд