28.1 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

В Івано-Франківську на третину збільшили тарифи на воду

В Україні від 1 липня зростуть тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. 29 червня НКРЕКП підвищила тарифи на воду для 33 водоканалів та “Укрзалізниці”
Про це йдеться на сайті регулятора, передає “Бліц-Інфо”.

“29 червня 2023 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому було ухвалено рішення прийняти постанови НКРЕКП про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення”, – зазначають в Нацкомісії.

У повідомленні не вказано конкретні цифри. Водночас як випливає з трансляції засідання, йдеться саме про підвищення тарифів – на 32%.

“Рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в “Інформаційному бюлетені НКРЕКП”, а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення “Ліга:Закон” та Юридичній інформаційно-пошуковій системі “Законодавство”, – зазначають в НКРЕКП.

У переліку водоканалів, де збільшили тарифи, й “Івано-Франківськводоекотехпром”. Як йдеться в обґрунтуванні до постанови, чинні тарифи для комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» були встановлені ще наприкінці 2021 року і почали діяти з 01.01.2022. Втім, цей тариф не відповідає витратам – зросла вартість електрики, змінилася амортизація, збільшилися витрати на реагенти та оплату праці, зріс курс валют, а це впливає на повернення кредиту, який брали у Світового банку на розвиток інфраструктури.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд