14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

В Івано-Франківську відбулась зустріч з представниками Агентства ООН у справах біженців

Питання забезпечення соціальним житлом переселенці обговорили на зустрічі з представниками Агентства ООН у справах біженців


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію


Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася з представниками Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та Благодійного фонду «Рокада». Від імені голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук вона висловила подяку міжнародним донорам за вагому допомогу переселенцям.


Людмила Сірко розповіла про напрямки діяльності та завдання створених в області Регіонального офісу міжнародного співробітництва і Координаційного центру підтримки цивільного населення при обласній військовій адміністрації. Під час зустрічі обговорювались питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, їх інтеграцію та перспективи долучення УВКБ ООН до цих важливих напрямків підтримки.


Вона також запросила міжнародних донорів доєднатися до створення інтеграційних загальнодоступних офісів при районних державних (військових) адміністраціях та в перспективі у територіальних громадах області, де попередньо планується функціонування дитячих просторів, проведення тематичних тренінгів, майстер-класів, психосоціальної та правової підтримки.


Обговорювалося і важливе питання забезпечення соціальним житлом, адже руйнування житлової інфраструктури в зонах бойових дій не дозволяє багатьом людям повернутися до своїх домівок.


Представники організації розповіли, що, реагуючи на гуманітарні потреби, УВКБ ООН планує зосередитися на довгострокових рішеннях, а саме, проведенні консультацій щодо умов повернення; відновлювальних заходів у регіонах, куди повертаються люди; створенні платформи для забезпечення житлом тощо.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд