14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У “Бастіоні” відкрили пронизливу фотовиставку “Тату,чекаю!”

19 червня, у фортечній галереї «Бастіон», презентували фотовиставку «Тату, чекаю!». На ній представили 20 портретів дітей, чиї батьки служать в лавах ЗСУ, з їхніми історіями. 

Олександр Грабовський, засновник благодійного фонду «Очі миру» розповідає Галці, що ця виставка – продовження тогорічної однойменної експозиції «Очі миру». Минулого року фотовиставка була присвячена вимушено переселеним дітям, їх проблемам і історіям. Її показували у Франківську, двічі в Франції і в Колумбії.

Тепер зібрали історії дітей, чиї батьки на фронті. Олександр вважає, що учасники фотовиставки – це особлива категорія дітей, яким потрібна окрема увага зі сторони суспільства. Також хлопець розповідає, що кілька днів тому нову виставку вони представили в Хьюстоні (США).

«Поки що ця виставка мандрує тільки двома країнами. Далі плануємо популяризувати її в інших містах України: Львів, Київ. Також будемо пробувати просувати її закордоном, щоб світ дізнався, з чим зустрічаються українські діти»,
– каже Олександр.

Тетяна Баляк, кураторка благодійного фонду «Очі миру», розповіла Галці, що більшість діток, які взяли участь у фотосесії – їхні опікуни. Вона каже, що знайома зі всіма представленими історіями, і кожна «зачіпає» серце.

«Відпустити близьку свою людину на невизначений термін часу – це дуже важко. І розуміється, що це маленькі дітки, розуміється, що це їхні батьки. Найбільше мене розчулила історія дитини, в якої батько безвісти зниклий. Не хочеться, щоб наші діти відчували те, що відчувають зараз»,- каже Тетяна.

На одній із світлин – Грабовецькі Маргарита та Нестор. Вони розповіли Галці, що в листопаді минулого року їх тато зник безвісти. Сьогодні Маргарита розказала, чому ця виставка важлива:

«Такі проблеми треба висвітлювати. Франківськ є досить потужним тилом для наших громадян і тут все одно потрібно нагадувати про війну. Насправді, людей, яких зачепила війна є набагато більше, ніж ми думаєм. Не потрібно забувати про наших військових. Ми повинні постійно їм допомагати»,– каже дівчина.

Також на відкритті працювали творчі локації, де діти виготовляли обереги для воїнів.

Відвідати цю фотовиставку можна впродовж ще двох тижнів. 

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд