14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Залучили приблизно 2,5 мільйони гривень: в Івано-Франківську облаштували приміщення центру реабілітації

З початку 2023 року в Івано-Франківську запрацював Центр комплексної реабілітації «Донбас-Прикарпаття», який переїхав у наш край з Краматорська.

Сьогодні тут допомагають не лише людям з інвалідністю, але й військовим, пише Фіртка.

Над облаштуванням приміщення розпочали працювати у вересні 2022 року.

Аби облаштувати Центр в Івано-Франківську залучили приблизно 2,5 мільйони гривень.

«Від держави ми зовсім нічого не отримали, практично всі кошти нам допомогла зібрати місцева влада. Вони нас скеровували, інформували, до кого й куди звернутися», - каже Світлана Фоміна.

У реабілітаційному центрі пропонують великий арсенал процедур, як фізіотерапевтичних, так і інших реабілітаційних послуг. Зокрема, з фізіотерапевтичних процедур виконують лазерну терапію, ультразвукову, магнітотерапію, дарсонвалізацію та різноманітні види електролікування: електрофорези та електростимуляції.

«Дуже широким попитом серед відвідувачів користуються ножні ванночки з хвойним екстрактом, кисневі пінки та лікувальні чаї, які заварює наша медсестричка.

Крім того, тут ми використовуємо комплекси лікувальної фізкультури, ерготерапії та заняття з психологами, які є обов’язковими, а також з терапевтом мовлення.

У нашому центрі проходять реабілітацію люди з інвалідністю. Звичайно ж, діагнози різноманітні. Серед поширених – перенесені ішемічні інсульти, оперативні втручання, а також у нас є багато військових, які проходять реабілітацію після різноманітних травм.

У кожного з них вже встановлена інвалідність. Є також велика кількість діток з ДЦП, синдромом Дауна, аутизмом та інше.

Є й люди із цукровим діабетом та гіпертонічними захворюваннями. Але, що важливо, у нас лікуються лише ті пацієнти, які вже мають встановлену інвалідність», - наголошує Марія Кліщенко, лікар-фізіотерапевт, яка працює в Центрі.

Більше інформації та фото у матеріалі: Релокувалися із Донеччини: як в Івано-Франківську функціонує Центр комплексної реабілітації (ФОТО)

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд