14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

В Івано-Франківську відбувся ярмарок вакансій для переселенців

15 червня в Муніципальному центрі дозвілля за сприяння Івано-Франківської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості за участю соціальних партнерів, представників благодійних, волонтерських організацій та органів місцевого самоврядування відбувся інформаційний захід для внутрішньо переміщених осіб.

Під час заходу відвідувачі поспілкувались з представниками роботодавців, отримали інформацію про актуальні вакансії, дізнались про соціальні програми підтримки від служби зайнятості, зустрілись з представниками громадських та волонтерських організацій, які допомагають внутрішньо переміщеним особам.

В заході взяли участь 24 роботодавці, які представили понад 100 вакансій, а саме: продавець, кухар, електрогазозварник, швачка, закрійник, водій, водії тролейбуса, менеджер, оператор поштового зв’язку, касир торгового залу, адміністратор систем і мереж, бухгалтер і т.д.

На захід також запрошено соціальних партнерів, представників благодійних та волонтерських організацій та органів місцевого самоврядування: Департамент соціальної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Управління з питань УБД та ВПО, Івано-Франківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, БО «Благодійний фонд «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ», БФ «Рокада», ГО «Стан», ГО «ВПО Україна» Івано-Франківськ, ГО «Херсон нескорений», ГО «Вільна», Центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь».

Були присутні понад 150 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб. Також  взяли участь онлайн внутрішньо переміщені особи, які проживають у 17 громадах області. 

«Від початку військових дій служба зайнятості області активно сприяє у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб: здійснює підбір роботи, надає профорієнтаційні послуги, ваучер на навчання, сприяє роботодавцям у працевлаштуванні даної категорії громадян», – зазначив директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк. 

Зокрема, з початку 2022 року послуги служби зайнятості щодо сприяння у працевлаштуванні отримали  4,7 тис. внутрішньо переміщених осіб, з них 2,6 тис. осіб мали статус безробітного. За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 842 особи, 157 внутрішньо переміщених осіб за направленням служби зайнятості проходили професійне навчання. У 2023 році 5 осіб отримали ваучер на навчання та підвищення кваліфікації, 20 осіб залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 24 особи – до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

Станом на сьогодні продовжують отримувати послуги служби зайнятості 220 осіб, які мали статус безробітного.

Служба зайнятості сприяє внутрішньо переміщеним особа у створенні та розвитку бізнесу. Станом на 14.06.2023 року Державний центр зайнятості прийняв позитивні рішення щодо надання мікрогрантів 207 подавачам заяв та бізнес-планів, серед яких 19 осіб з числа ВПО. Після отримання грантових коштів підприємці зобов’язані створити 429 нових робочих місць.

З метою економічного стимулювання роботодавців щодо працевлаштування ВПО під час воєнного стану в Україні з початку 2022 року Івано-Франківським обласним центром зайнятості 405 роботодавцям надано компенсацію за працевлаштування 679 внутрішньо переміщених осіб.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд