25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

З ректором на діалог: в університеті нафти і газу радилися, як покращити навчання, роботу та проживання в гуртожитках вишу (ФОТО)

12 червня 2023 року в ІФНТУНГ відбулася діалогова зустріч між представниками й представницями адміністрації та підрозділів університету, студентського містечка, студентами, викладачами, мешканцями гуртожитків включно з внутрішньо переміщеними особами.

Читайте також: Наукова конференція та угоди про співпрацю: Університет нафти й газу святкує 54-річчя (ФОТО)

Учасники й учасниці обговорили існуючу внутрішньоорганізаційну комунікацію університету та окреслили потенційні кроки для кожної зі сторін задля досягнення бажаних покращень.

У колі діалогу адміністрацію університету представляв новопризначений ректор Ігор Чудик. За словами пана Ігоря, «такий формат заходів необхідно масштабувати та зробити регулярним, адже він дає змогу почути краще потреби тих, хто навчається, працює в університеті, проживає в гуртожитках. Без поєднання зусиль кожної зі сторін побудова ефективної комунікації, а надалі й спільного майбутнього є не можливою».

Директорка студмістечка Валентина Качала впевнена, що з новопризначеним ректором ефективна комунікація з адміністрацією університету стане реальністю. Брак такої комунікації досі поглиблював проблеми в гуртожитках, де спільно мешкають ті, хто навчається, працює і вимушено переїхали до Івано-Франківська. Для представників і представниць внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зустріч допомогла відчути себе залученими й включеними в життя університету як спільноти.

Так, Наталя Бугеря, ВПО з Луганської області, яка понад рік разом із сім’єю мешкає в гуртожитку університету, поділилася, що «за звичайних умов ми б не познайомилися, не поспілкувалися, не розказали б про свої проблеми. А в такому просторі усі сторони нас почули».

Завдяки діалогу студенти можуть налагодити якісніший зв’язок із викладачами та дирекцією інститутів, висловити своє бачення недоліків освітнього процесу, різних форм навчання в університеті. Як зазначив студент, член профкому Іван Гой, «у час, коли ми будуємо нову Україну з новою освітою важливо розуміти і чути одне одного».

Діалогову зустріч фасилітувала Віра Кудлач, Голова Правління громадської організації «СпільноМи», сертифікована фасилітаторка і медіаторка, доцентка кафедри суспільних наук ІФНТУНГ.

«Діалог – це не просто розмова двох людей, а  підготовлений багатосторонній процес, простір, в якому люди чують одне одного і відкрито говорять про те, що є важливим для них. Шляхом налагодження діалогу наша ГО підтримує людей у пошуку сенсів і побудові довірливих стосунків», – зазначила пані Віра.

Діалогова зустріч стала підсумковою в проєкті «Налагодження ефективної взаємодії в громаді», який реалізувала ГО у співпраці зі студмістечком ІФНТУНГ. Проєкт включав проведення серії тренінгів, розробки і презентації інформаційної листівки з основ ефективної комунікації для працівників, студентів і мешканців гуртожитків ІФНТУНГ включно з ВПО.

Детальніше про діяльність ГО – за посиланням.

Заходи проводилися в рамках субгранту проєкту Re:Ukraine project за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується ГО «Інститут аналітики та адвокації». Їхній зміст є виключною відповідальністю субгрантера проєкту Re:Ukraine ГО «СпільноМи» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд