19.8 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У Франківську оновили кімнату та техніку для збору крові і нагородили найактивніших донорів (ФОТО)

У Франківську оновили кімнату та техніку для збору крові і нагородили найактивніших донорів (ФОТО)

14 червня, у Всесвітній день донора крові, в Прикарпатському обласному центрі служби крові відкрили оновлений Центр цитаплазмаферезу. Також нагородили почесних донорів, які регулярно здавали кров для воїнів ЗСУ та жителів області.

Відділення цитаплазмаферезу – це місце, де донори здають клітини крові для онкохворих – як для дорослих, так і для дітей, пише Галка.  

«Ця процедура триває понад годину, тож ми намагалися покращити для донорів цей час, подбати про їхній стан. Закупили нове обладнання, щоб процедура тривала якомога простіше, краще й у них залишалися приємні спогади», – каже медична директорка Ірина Федик.

За словами Федик, відремонтували кабінети та оновили техніку за кошти Прикарпатського обласного центру служби крові. Загальна сума робіт і придбань складає понад пів мільйона гривень.

«У нас з’явилися два дуже цінні апарати – тромбоцитоферез і плазмаферез. Тромбоцитоферез використовується при комплексному лікуванні онкозахворювань крові. Тепер у нас є нічим не гірша апаратура, ніж у гематологічному відділенні обласної лікарні. Окрім цього, маємо унікальну техніку – активатор, який гарантує інфекційну безпеку тромбоцитів. Тобто навіть теоретично ми не можемо нікого нічим заразити», – розповідає генеральний директор закладу Ігор Дожджанюк. 

Під час урочистої церемонії відкриття також відзначили активних донорів, які здавали кров кожних два місяці й мають близько 15-20 донацій.

Костянтин Козак, Олег Зубач, Андрій Духняк і Василь Ковтуник отримали подяки від Департаменту охорони здоров’я за “неоціненний внесок у благодійну справу”.

Також донорам вручили подарункові квитки на прем’єрні вистави Франківського драмтеатру –  «Пристрасті Тіля» та «Шаріка, або кохання січового стрільця».

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд