15.9 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Студенти-іноземці франківського медуніверситету зібрали допомогу для Херсонщини

Минулого тижня у гуртожитку №2 студенти 2-6 курсів факультету підготовки іноземних громадян ІФНМУ, представники індійської громади організували збір гуманітарної допомоги для постраждалих від підриву Каховської ГЕС.

Студент 5 курсу, який є представником всіх індійських студентів в університеті, виступив перед ними з ідеєю зібрати речі для допомоги херсонцям і дав оголошення, повідомляють у пресслужбі медуніверситету.

«Ми не могли залишитися осторонь цієї трагедії й хотіли підтримати українців у скрутну хвилину», – зазначає Ашутош.

Так, упродовж дня всі охочі могли принести на місце збору допомогу. У підсумку студенти зібрали понад 250 літрів води, 50 кілограмів хліба, 30 кілограмів макаронів, понад 100 кілограмів одягу. Між тим, вдалося зібрати солодощі, засоби гігієни та інше.

Усю зібрану допомогу передали волонтерській організації, яка направила все постраждалим від наслідків підриву дамби Каховської ГЕС у Киселівку на Херсонщину.

Також студенти ІФНМУ FM просто неба провели благодійний концерт. Усі виручені кошти передали постраждалим внаслідок аварії на Каховській ГЕС.

Як зазначають організатори, основною метою благодійного концерту була можливість підтримати людей, які постраждали внаслідок аварії на Каховській ГЕС.

Студенти співали українські пісні, грали на гітарах, закликали перехожих робити внески для допомоги постраждалим, адже сьогодні кожен повинен працювати заради майбутнього України.

Зібрані кошти, а це загальна сума 4700 гривень, були переведені на картковий рахунок ГО «Рух опору і допомоги» Івано-Франківського драмтеатру. Гуманітарна допомога вже поїхала в напрямок Херсону.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд