25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

У справі калуського “волонтера” Віталія Хемича суд знову допитав двох потерпілих

BY REPORTER

Share on FacebookShare on Twitter

Банер УКД

У понеділок, 12 червня, Калуський міськрайонний суд повторно допитав двох потерпілих у справі Віталія Хемича – “щодо незаконного використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві”. Допит відбувся, оскільки на попередньому засіданні прокурор заявив таке клопотання.

Після встановлення явки до суду, головуюча надала слово потерпілим для пояснення.

Потерпіла пояснила, що від обвинуваченого отримала прилад нічного бачення. Цей прилад був потрібен військовим для проведення бойових дій, – йдеться у повідомленні суду. – Під час передачі приладу вона помітила, що прилад був подряпаний та уживаний. Згодом військові їй повідомили, що прилад не відповідає замовленим параметрам. Кошти які вона перерахувала обвинуваченому на придбання приладу, їй повернуто.

Наступна потерпіла розповіла, що збирала кошти на два коліматорні приціли та бінокль. Коли кошти були зібрані, вона перерахувала обвинуваченому понад 22 тис грн. Замовлені прилади не отримала, проте гроші їй повернули.

Читайте: Поліція Прикарпаття просить допомогти впізнати крадіїв (ФОТО)

Після завершення допиту потерпілих прокурор заявила клопотання про повторний допит решти потерпілих, позаяк обвинувачений вину визнав лише частково. Адвокат та потерпілі не заперечували.

Суддя повідомила, що наступне судове засідання відбудеться 25 липня об 11.00.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 345/3052/22.

Що відомо про справу Віталія Хемича

19 вересня Калуська прокуратура повідомила про підозру калушанину, який привласнив понад 1 млн грн благодійних внесків на підтримку ЗСУ.

Підозрюваний Віталій Хемич є сином підприємця та ексдепутата Калуської міської ради Ігоря Хемича. Після того, як обдурені люди почали поширювати інформацію про псевдоволонтера, Хемич опублікував відеозвернення у Facebook, в якому зізнався, що є залежним від азартних ігор. Також чоловік попросив вибачення у тих, в кого виманив гроші. Старший брат псевдоволонтера Олег Хемич повідомив, що почав віддавати людям гроші, які у них видурив його брат.

23 вересня у Калуському міськрайонному суді обрали міру запобіжного заходу для Віталія Хемича. Суд вирішив взяти чоловіка під варту із можливістю внесення застави у 198 480 грн. 28 вересня Віталій Хемич вийшов із СІЗО після внесення застави. Також підозрюваний відшкодував ошуканим понад 1 млн 400 тис. грн.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд